26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

Zvezda planira selidbu – „uradićemo isto kao Real“

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je da planira gradnju novog objekta u blizini aerodroma „Nikola Tesla“.

Tamo bi crveno-beli igrali utakmice, trenirali, ali i ostvarivali prihode što trenutno, prema njegovim rečima, nisu u mogućnosti.

Terzić je u intervjuu za list „Ekspres“ je objasnio da razmišlja o alternativnim varijantama kada je reč o infrastrukturi, i samog stadiona, ali i pomoćnh objekata.

„Mi smo u Ljutice Bogdana vlasnici 16,5 hektara zemlje i pričamo o tome kao o nekom kapitalu, a ne dobijamo ništa. Zapravo, imamo samo rashode u iznosu od 250.000 evra koliko plaćamo porez na imovinu gradu Beogradu“,naveo je Terzić.

On je istakao da će Zvezda uraditi isto što i Real Madrid kada je bio u toj situaciji.

„Stadion je napravljen daleke 1963, van svake pameti naslonjen je sa sve četiri tribine na zemlju tako da nemamo ni jedan jedini kvadratni metar poslovnog ili stambenog prostora na najskupljoj lokaciji u Beogradu. Ljudi iz sveta kad dođu ne mogu da se načude na kakvoj lokaciji imamo šest pomoćnih terena. Istina imao je to i Real oko stadiona Santijago Bernabeu, ali je sve izmestio i napravio trening kamp“,podseća Terzić i dodaje:

„Uradiće to i Zvezda! Blizu smo dogovora da kupimo 20 hektara zemlje na poziciji blizu aerodroma i da napravimo naš trening kamp, da se kompletno preselimo tamo. To je budućnost Crvene zvezde“,zaključio je Zvezdan Terzić.

U zvezdaškim krugovima prethodnih goidina se pričalo o novom stadionu, bilo je i konkursa sa predlozima, ali od pojave pandemije koronavirusa nije se previše pričalo o tome.

 

b92

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Muftija Mustafa Jusufspahić: Smisao Kurban-bajrama je posvećenost Bogu i čoveku

Na pitanje kako se Islamska zajednica Srbije priprema za obeležavanje Kurban-bajrama ove godine, Jusufspahić kaže da preko svoje Vakufske direkcije preuzima na sebe regulative...

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare