18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Zloglasni meksički narko kartel došao do adresa policajcaca i ubija ih po kućama

Članovi zloglasnog meksičkog narko kartela Halisko (Jalisco) kidnapovali su nekoliko pripadnika elitne policijske jedinice i mučenjem došli do adresa drugih policajaca koje sada ubijaju u njihovim domovima.

Izrazito nasilan kartel na taj način je odgovorio na politiku meksičke vlade „zagrljaji, ne meci“.

Napadi na policajce do sada su najdirektniji izazov za predsednika Meksika Andresa Manuela Lopesa Obradora i njegovu politiku izbegavanja nasilja i odbacivanja rata protiv kartela.

S druge strane, kartel Halisko je objavio rat vladi i želi da uništi elitnu policijsku jedinicu, poznatu pod nazivom Taktička grupa, koju banda optužuje da se nepošteno odnosi prema njenim članovima.

Kartel je zapretio da će za svakog uhapšenog člana ubiti dva pripadnika Taktičke grupe, bilo u njihovim policijskim vozilima ili u kućama.

Zvaničnici savezne države Gvanahuato, najviše pogodjene nasiljem u Meksiku, odbili su da kažu koliko pripadnika Taktičke grupe je ubijeno do sada.

Prema podacima agencije Poplab, od 2018. do 12. maja ove godine u Gvanahuatu su ubijena 262 policajca.

Predsednik Lopes Obrador izbegava otvorenu konfrontaciju s kartelima i navodi da je radije za dugoročnu politiku rešavanja socijalnih problema, poput nezaposlenosti mladih, koji doprinose da se ljudi okreću kriminalu.

 

izvor:agencija

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Viola fon Kramon: Priština da vrati imovinu Visokim Dečanima

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu, pozvala je vladu u Prištini da sprovede presudu Ustavnog suda o vraćanju imovine manastiru Visoki Dečani. Izvestilac za Kosovo...

Sergej Lavrov: Svet treba da uloži napore u očuvanju međunarodnog prava

Ruski ministar spoljnih poslova je ovo poručio na sastanku sa svojim vijetnamskim kolegom Bui Tan Sonom u Hanoju. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao...

Kanada prva formalno ratifikovala protokole o pristupanju Finske i Švedske NATO-u

Zemlje članice NATO-a prethodno su u utorak potpisale protokole o pristupanju Finske i Švedske tom vojnom savezu. Kanada je u utorak prva formalno ratifikovala protokole...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare