13.4 C
Belgrade
12.9 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Zloglasni meksički narko kartel došao do adresa policajcaca i ubija ih po kućama

Članovi zloglasnog meksičkog narko kartela Halisko (Jalisco) kidnapovali su nekoliko pripadnika elitne policijske jedinice i mučenjem došli do adresa drugih policajaca koje sada ubijaju u njihovim domovima.

Izrazito nasilan kartel na taj način je odgovorio na politiku meksičke vlade „zagrljaji, ne meci“.

Napadi na policajce do sada su najdirektniji izazov za predsednika Meksika Andresa Manuela Lopesa Obradora i njegovu politiku izbegavanja nasilja i odbacivanja rata protiv kartela.

S druge strane, kartel Halisko je objavio rat vladi i želi da uništi elitnu policijsku jedinicu, poznatu pod nazivom Taktička grupa, koju banda optužuje da se nepošteno odnosi prema njenim članovima.

Kartel je zapretio da će za svakog uhapšenog člana ubiti dva pripadnika Taktičke grupe, bilo u njihovim policijskim vozilima ili u kućama.

Zvaničnici savezne države Gvanahuato, najviše pogodjene nasiljem u Meksiku, odbili su da kažu koliko pripadnika Taktičke grupe je ubijeno do sada.

Prema podacima agencije Poplab, od 2018. do 12. maja ove godine u Gvanahuatu su ubijena 262 policajca.

Predsednik Lopes Obrador izbegava otvorenu konfrontaciju s kartelima i navodi da je radije za dugoročnu politiku rešavanja socijalnih problema, poput nezaposlenosti mladih, koji doprinose da se ljudi okreću kriminalu.

 

izvor:agencija

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare