18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Zlatibor spreman za još jednu uspešnu turističku sezonu

Na Zlatiboru je sve spremno za još jednu uspešnu turističku sezonu, saopštili su danas predstavnici Turističke organizacije Zlatibor na promociji tog planinskog centra u Nišu.

Katarina Čubrak iz TO Zlatibor kazala je da je turistima na raspolaganju „raznovrsna ponuda“, počev od hotela preko privatnog smeštaja do prirodnih lokaliteta koji obezbedjuju „sadržajan i raznovrstan“ odmor.

„Od ove sezone turisti mogu uživati i u obnovljenom Kraljevom trgu, koji se nalazi pored našeg planinskog bisera Zlatiborskog jezera koje sada ima potpuno novi sjaj. Tu je i najduža gondola na svetu Gold gondola, čija je dužina devet kilometara i spaja centar Zlatibora sa našim najvišim vrhom Tornikom“, izjavila je Čubrak.

Zlatibor je, podsetila je ona, poznat kao vazdušna banja i idealno mesto pešačenje, sportske pripreme, planinski biciklizam, paraglajding, streličarstvo i mnoge druge vidove aktivnog odmora.

Čubrak je, takodje, podsetila da se na toj planini nalaze i dobro poznati prirodni lokaliteti poput Stopića pećine i vodopada u Gostilju, a tu su i novi sadržaji poput zabavno-tematskog parkova „El paso“, „Avantura“ i „Dino parka“.

„Zlatibor je zaista bezbedna destinacija s obzirom da se posvećeno brine o zdravlju i bezbednosti turista. I u vreme nepovoljne epidemiološke situacije poštovane su sve mere koje je doneo Krizni štab. Nisu organizovane manifestacije, svi lokaliteti su radili u skladu sa epidemiloškim merama“, naglasila je Čubrak.

Iz Turističke organizacije Zlatibor poručili su svim posetiocima da cene boravka nisu menjane u odnosu na ranije godine i da cene smeštaja postoje „za svačiji džep“.

 

izvor:agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ministar Selaković poručio Fon Kramonovoj: Srbija je iskreno opredeljena za EU ali sve češće kuca na zatvorena vrata

Srbija je više od dve decenije jasno i iskreno opredeljena za punopravno članstvo u EU, i to strateško opredeljenje naše države ne dovodi se...

Ministarstvo finansija objavilo uputstvo: Za pripremu budžeta za 2023. godinu

Ministarstva, fondovi i lokalne samouprave počinju da prave planove za narednu godinu. Ministarstvo finansija izdalo im je uputstvo za pripremu budžeta za 2023. Rok da...

Novi britanski ministar finansija: Potrebna jača fiskalna disciplina

Britanska ekonomija pokazuje znake usporavanja jer se inflacija kreće prema dvocifrenom iznosu i predviđa se da će sledeće godine zaostajati za drugih velikim industrijalizovanim...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare