4.6 C
Belgrade
5 C
Belgrade
2, decembar, 2022

Živojin Rakočević novi predsednik Udruženja novinara Srbije

Izborna skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je Živojin Rakočević novi predsednik tog udruženja.

Rakočević je dobio 263 glasa dok je doskorašnji predsednik Vladimir Radomirović dobio 241 glas, javio je ranije danas RTV Kim.

Novoizabrani predsednik UNS-a izjavio je tokom obraćanja na Izbornoj skupštini da on nije „čovek podele“ i da udruženje ima istinski profesionalni potencijal.

„Hvala vam što ste prepoznali taj potencijal i glasali za njega“, rekao je on.

Izborna skupština UNS-a nastavljena je danas u podne u beogradskom hotelu „Jugoslavija“.

Juče je došlo i do verbalnog sukoba i guranja posle glasanja o predlogu člana Uprave UNS-a Slobodana Radičevića da se poništi lista predloženih kandidata Uprave Udruženja za naredni mandat.

Izborna skupština je vratila na listu Rakočevića čiju je kandidaturu ranije poništila Kandidaciona komisija UNS-a zbog toga što je on direktor Doma kulture u Gračanici, na Kosovu.

Jedan od predlagača da se Rakočević vrati na listu bio je i njegov protivkandidat Radomirović, doskorašnji predsednik Udruženja, koji je ranije osporavao kandidaturu Rakočevića.

 

izvor:beta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Na KiM uhapšen još jedan Srbin zbog navodnih ratnih zločina

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapšen Srbin G.M. (64), osumnjičen za navodno učešće u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999. godine, konkretno...

Lavrov: Umesto formiranja ZSO, Nemačka i Francuska predlažu novu inicijativu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da zvanični Berlin i Pariz umesto Zajednice srpskih opština, sada predlažu novu inicijativu koja ne daje...

Inžinjerijska obuka za savladjivanje vodenih prepreka

Na delu Save kod Šapca u toku je redovna obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom ove...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare