24.4 C
Belgrade
24.4 C
Belgrade
1, jul, 2022

Živojin Rakočević novi predsednik Udruženja novinara Srbije

Izborna skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je Živojin Rakočević novi predsednik tog udruženja.

Rakočević je dobio 263 glasa dok je doskorašnji predsednik Vladimir Radomirović dobio 241 glas, javio je ranije danas RTV Kim.

Novoizabrani predsednik UNS-a izjavio je tokom obraćanja na Izbornoj skupštini da on nije „čovek podele“ i da udruženje ima istinski profesionalni potencijal.

„Hvala vam što ste prepoznali taj potencijal i glasali za njega“, rekao je on.

Izborna skupština UNS-a nastavljena je danas u podne u beogradskom hotelu „Jugoslavija“.

Juče je došlo i do verbalnog sukoba i guranja posle glasanja o predlogu člana Uprave UNS-a Slobodana Radičevića da se poništi lista predloženih kandidata Uprave Udruženja za naredni mandat.

Izborna skupština je vratila na listu Rakočevića čiju je kandidaturu ranije poništila Kandidaciona komisija UNS-a zbog toga što je on direktor Doma kulture u Gračanici, na Kosovu.

Jedan od predlagača da se Rakočević vrati na listu bio je i njegov protivkandidat Radomirović, doskorašnji predsednik Udruženja, koji je ranije osporavao kandidaturu Rakočevića.

 

izvor:beta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Premijerka Brnabić danas s predstavnicom OEBS-a za slobodu medija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primiće danas predstavnicu Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Terezu Ribeiro. Sastanak je planiran za 14...

Šalteri službi za katastar od juče otvoreni za građane

Zakazivanje termina za sastanak sa službenikom katastra nije omogućeno sve dok se ne otklone bezbednosni rizici i pretnje po pravnu sigurnost. Šalteri Republičkog geodetskog zavoda...

Kiril Petkov: Rusija da povuče diplomatski ultimatum upućen Bugarskoj

Taj potez, koji su najavili Ministarstvo spoljnih poslova i Petkov, bio je najveće proterivanje ruskih diplomata od strane Sofije u poslednjih nekoliko godina i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare