9.2 C
Belgrade
9.2 C
Belgrade
22, mart, 2023

Žiofre: Važno je da sa sastanka u Ohridu dođu dobre vesti

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je da je Beograd pred istorijskom prilikom da se napravi napredak u noramalizaciji ondnosa sa Prištinom.

Emanuel Žiofre je za Tanjug, rekao da tu ima i urgentnosti zbog toga što postoje mnoge kapitalne investicije koje pokušavaju da zemlju guraju napred.

Prema njegovim rečima jako je važno da sa sastanka, koji će se održati 18. marta na Ohridu, dođu dobre vesti.

„Mi moramo da stvorimo veštački rok, ali i da razumemo hitnost koju imamo. Mislim da je Miroslav Lajčak jasno rekao da je potrebna implementacija Evropskog predloga“, rekao je Žiofre.

Na pitanje šta će se desiti ako se ništa ne promeni, Žiofre je rekao da smatra da bi time bila propuštena velika prilika kao i puno ekonomskih mogućnosti da se povećaju investicije i ljudski kapital, ali i da se poboljša život običnih ljudi.

„Ovo je rizik koji moramo da izbegnemo, moramo da probamo da krenemo napred. Ovo nije trenutak kada treba da odlažemo bilo šta, već je ovo vreme da se donose odluke“, rekao je Žiofre.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lajčak za Euronews Srbija govorio o sporazumu u Ohridu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je, u zajedničkom intervjuu za Euronews Srbija i Radio Slobodna Evropa, da...

Hil: Primena važnija od potpisa

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je danas FoNetu ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Državna izborna komisija Crne Gore: Đukanović osvojio 35,37 odsto glasova, Milatović 28,92 odsto

PODGORICA - Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je privremene rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, prema kojime su u drugi krug ušli...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare