28.2 C
Belgrade
28.2 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Završene konsultacije – budući saziv skupštine imaće sedam potpredsednika

U Skupštini Srbije završene su konsultacije o konstitutivnoj sednici parlamenta, a budući saziv imaće sedam potpredsedničkih mesta, od kojih su tri predviđena za opoziciju.

Prema tom predlogu, kako se moglo čuti od predstavnika pojedinih stranaka u parlamentu, tih sedam mesta „podeliće“ poslanički klubovi SNS, SPS, SVM, SPP, S SP, DS i koalicija Nada.

U novom sazivu parlamenta, jedan poslanički klub činiće poslanici manjinskih lista i koalicija – „Zajedno za Vojvodinu“, SDA Sandžaka i poslanik Koalicije Albanaca doline, potvrđeno je Tanjugu u SDA Sandžaka.

U sazivu koji će biti konstituisan u ponedeljak, manjinska lista „SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin“ imaće dva poslanika, koliko i lista Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“.

Potpredsednička mesta raspodeljuju se spram snage, odnosno broja poslanika pojedinačnih klubova, a do sada su po dva potpredsednička mesta bila „rezervisana“ za dva najjača opoziciona kluba.

Izvortanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Miler: Plan EU za manju potrošnju gasa stabilizovaće cene

Klaus Miler, šef nemačkog regulatora energetske mreže Bundesnecagenture, pozdravio je plan Evropske unije za vanredne situacije sa gasom, koji je danas stupio na snagu. „Ako...

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Ukrajinska kompanija “Ukrtransnafta” obustavila je tranzit ruske nafte južnim krakom naftovoda “Družba” ka Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, pošto ruska strana ne može da izvrši...

Međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare