11.6 C
Belgrade
12.1 C
Belgrade
20, mart, 2023

Za direktora Aerodroma među 14 kandidata i Tonči Peović

Tonči Peović, član Upravnog odbora Aerodroma u Zagrebu, dugogodišnji direktor aerodroma u Dubrovniku, Zagrebu, Braču, dobrovoljac domovinskog rata od jula 1991. godine, nosilac Spomenice domovinskog rata i Ordena hrvatskog trolista, jedan je od 14 kandidata za direktora Aerodroma Crne Gore, koji se prijavio na međunarodnom konkursu.

U njegovoj biografiji piše da je preuzeo mesto direktora aerodroma Dubrovnik 1992. nakon „ratnog pustošenja“. Zanimljivo je da je ovaj kandidat crnogorskim medijima još 2007. godine saopštio da će Hrvatska tražiti suvlasništvo u crnogorskim aerodromima kao odštetu za „pljačku opreme sa aerodroma „Ćilipi“ tokom domovinskog rata“. Peović je tada rekao kako je jasno da Hrvatska ne može očekivati odštetu u novcu naglašavajući kako „ne dolazi u obzir ni povratak danas već zastarele opreme“.

Jedan od kandidata je i Radoje Karadžić, rođeni Nikšićanin, učesnik ratova devedesetih koji je oslobađao srpske teritorije od ustaških zlikovaca.

– Ako je jedan od kandidata bivši pripadnik nelegalne vojske koja je radila na razaranju nekadašnje jedinstvene države ne vidim razloga zbog čega ja, kao patriota, sa svim referencama da ne priložim kandidaturu za mesto direktora Aerodroma Crne Gore – kaže, za „Novosti“, Karadžić.

U njegovoj biografiji se navodi da je na Aerodromu Golubovci radio 18 godina, kao rukovodilac različitih celina, dok se od 1995. do 2009. nalazio na čelu sistema vazduhoplovne logistike u Vazduhoplovstvu Crne Gore, a u naredne dve godine kao referent za snabdevanje za vazduhoplovostvo.

Kandidati za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore su još Vukadin Stojanović, Boris Mihailović, Biljana Jovanović, LJube Stamenikovski, Nikola Jočić, Milenko Bijelić, Dejan Marković, Radovan Marić, Mihailo Matković, Vladan Drašković, Predrag Popović i Goran Jandreoski. Za mesto direktora konkurisao je i Petar Radulović, sin Branka Radulovića, poslanika Pokreta za promjene.

ARČE PARE SIROTINJE

U MEĐUVREMENU je reagovao jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužujući ministra finansija Milojka Spajića da je izvršnom direktoru kompanije „To Montenegro“ Predragu Todoroviću obezbedio „neviđeni ugovor o radu“

– Spajić i Todorović su u drugarskim odnosima. U startu je Todorović dobar 35.400 evra i svaki mesec 4.400 plus 1.000 za stan. Eto kako se se arče pare sirotinje – naveo je Medojević, što nisu ni Spajić, a ni Todorović demantovali.

 

novosti

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Putevi Srbije: Moguća magla na pojedinim deonicama, neophodan oprez u vožnji

BEOGRAD - Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko...

Predsednik Bajden razgovarao telefonom sa Benjaminom Netanijahuom

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom da su demokratska društva ojačana istinskim kontrolnim mehanizmima, kao...

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave svetih sedam sveštenomučenika Hersonskih

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave svetih sedam sveštenomučenika Hersonskih, a oni su Vasilije, Jefrem, Evgenije, Elpidije, Agatodor, Eterije i Kapiton. Svi oni su bili...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare