6.4 C
Belgrade
6.4 C
Belgrade
6, decembar, 2022

Za direktora Aerodroma među 14 kandidata i Tonči Peović

Tonči Peović, član Upravnog odbora Aerodroma u Zagrebu, dugogodišnji direktor aerodroma u Dubrovniku, Zagrebu, Braču, dobrovoljac domovinskog rata od jula 1991. godine, nosilac Spomenice domovinskog rata i Ordena hrvatskog trolista, jedan je od 14 kandidata za direktora Aerodroma Crne Gore, koji se prijavio na međunarodnom konkursu.

U njegovoj biografiji piše da je preuzeo mesto direktora aerodroma Dubrovnik 1992. nakon „ratnog pustošenja“. Zanimljivo je da je ovaj kandidat crnogorskim medijima još 2007. godine saopštio da će Hrvatska tražiti suvlasništvo u crnogorskim aerodromima kao odštetu za „pljačku opreme sa aerodroma „Ćilipi“ tokom domovinskog rata“. Peović je tada rekao kako je jasno da Hrvatska ne može očekivati odštetu u novcu naglašavajući kako „ne dolazi u obzir ni povratak danas već zastarele opreme“.

Jedan od kandidata je i Radoje Karadžić, rođeni Nikšićanin, učesnik ratova devedesetih koji je oslobađao srpske teritorije od ustaških zlikovaca.

– Ako je jedan od kandidata bivši pripadnik nelegalne vojske koja je radila na razaranju nekadašnje jedinstvene države ne vidim razloga zbog čega ja, kao patriota, sa svim referencama da ne priložim kandidaturu za mesto direktora Aerodroma Crne Gore – kaže, za „Novosti“, Karadžić.

U njegovoj biografiji se navodi da je na Aerodromu Golubovci radio 18 godina, kao rukovodilac različitih celina, dok se od 1995. do 2009. nalazio na čelu sistema vazduhoplovne logistike u Vazduhoplovstvu Crne Gore, a u naredne dve godine kao referent za snabdevanje za vazduhoplovostvo.

Kandidati za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore su još Vukadin Stojanović, Boris Mihailović, Biljana Jovanović, LJube Stamenikovski, Nikola Jočić, Milenko Bijelić, Dejan Marković, Radovan Marić, Mihailo Matković, Vladan Drašković, Predrag Popović i Goran Jandreoski. Za mesto direktora konkurisao je i Petar Radulović, sin Branka Radulovića, poslanika Pokreta za promjene.

ARČE PARE SIROTINJE

U MEĐUVREMENU je reagovao jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužujući ministra finansija Milojka Spajića da je izvršnom direktoru kompanije „To Montenegro“ Predragu Todoroviću obezbedio „neviđeni ugovor o radu“

– Spajić i Todorović su u drugarskim odnosima. U startu je Todorović dobar 35.400 evra i svaki mesec 4.400 plus 1.000 za stan. Eto kako se se arče pare sirotinje – naveo je Medojević, što nisu ni Spajić, a ni Todorović demantovali.

 

novosti

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijaraške stipendije studentima završnih godina fakulteta osnivača Univerziteta u Beogradu

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka je i ove godine raspisala konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih...

Varheji: Smanjivanje cene rominga prava integracija Zapadnog Balkana

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je danas na samitu u Tirani, gde je potpisana deklaracija o snižavanju cene i ukidanju rominga između...

Šarl Mišel: Istorijski sastanak sa Zapadnim Balkanom

Predsednik Saveta EU Šarl Mišel je danas, na kraju samita EU Zapadni Balkan u Tirani izjavio da je ovaj samit istorijski kao i da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare