6 C
Belgrade
6 C
Belgrade
3, decembar, 2022

Joković: Za Crnu Goru je korisnije da pristupi Otvorenom Balkanu

Potpredsednik Vlade Crne Gore i lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković izjavio je da veruje da će Vlada Crne Gore potpisati pristupanje Otvorenom Balkanu.

Joković je najavio i da će predsednica Skupštine Danijela Đurović već u januaru ili februaru raspisati predsedničke izbore.

– Oni koji pričaju da se pravi velika Srbija ili velika Albanija, znamo da nije ni jedno ni drugo. Ovo je prvenstveno ekonomska tema. Šarl Mišel nam je rekao da je to dobra ideja, da je to dopuna Berlinskog procesa. Gabrijel Eskobar je rekao da je Otvoreni Bakan treći stub američke politike na Balkanu. Varhelji je rekao da bi Crna Gora trebalo da pristupi toj inicijativi, rekao je potpredsednik Vlade Crne Gore I predsednik SNP-a Vladimir Joković na konferenciji za novinare, dodajući da će se ulaskom u Otvoreni Balkan spustiti međunacionalne i međuetničke tenzije.

On je podsetio da je juče u Parlamentu završena rasprava o popisu stanovništva koji je trebao da se održi prošle godine.

– Svi gledaju kako će se ko izjasniti, to je bitno, ali su suština i druge teme: koliko ima domaćinstava, koliko se mladih iselilo, koliko dece se upisalo u školu. Mi se zalažemo da svakih deset godina bude popis, jer je to evropski standard. Zakon će biti usvojen većinom glasova uveren je Joković koji je kazao da će predsednica Skupštine Danijela Đurović „možda već u januaru-februaru raspisati predsedničke izbore“, a da će parlamentarni doći 2024.godine.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Magični cvet koji cveta samo jednu noć u godini: Da li znate o kome je reč?

Životni vek ovog cveta je veoma kratak Ljubitelji biljaka smatraju da je ovo jedan od najlepših, ali ujedno i cvet koji ima najkraći životni vek....

Ruska ambasada u SAD: Ograničenjem cene nafte preoblikuje se slobodno tržište

Ograničenje cene ruske nafte, koje su uveli SAD i njeni partneri, u praksi znači da se osnovni principi slobodnog tržišta zapravo preoblikuju, saopštila je...

Stojković: Nismo zadovoljni rezultatom na SP, ostajem selektor Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković izjavio je da nije zadovoljan rezultatom na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je istakao da sa nacionalnim timom nastavlja...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare