13 C
Belgrade
13 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Vučić u Jagodini: Svečano otvaranje fabrike Fischer automotive systems

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju fabrike Fischer automotive systems u Jagodini.

Fischer automotive systems otvara fabriku za proizvodnju delova i dodatne opreme za automobile visoke klase.

U razgovoru sa građanima upitao je da li nedostaje još fabrika u Jagodini, na šta je dobio odgovor da bi trebalo još malo fabrika.

– Fali još fabrika u Jagodini? Sem u Jagodini, još malo u Ćupriji, da se reši fabrika stakla u Paraćinu, onda ostaju Despotovac i Svilajnac – rekao je predsednik.

Predsednik je konstatovao da će biti teško većeg ulgača dovesti u Rekovac, pošto je to mesto malo, ali i nedostaje radna snaga.

Svečanim presecanjem vrpce označen je zvaničan početak rada fabrike.

Vučić je rekao da je ovo velika stvar za nas.

– Moraćemo još da se trudimo da svim ljudima koji žele da rade obezbedimo posao. Što više nemačkih kompanija dođe, to bolje – rekao je on.

– Verujem da ovo nije kraj, nadam se da će se Klaus odlučiti da u Srbiji otvori i fabriku tiplova, gde ima veći deo proizvodnje. Mi ćemo da pomognemo, a oni trže stabilnost, dobre radnike, kao i niže troškove. Srbija je idealna zemlja za njih i ja sam mu rekao ko god mu ponudi uslove za koje misli da su idealni za investiciju da će Srbija ponuditi za 10 odsto bolje uslove – rekao je Vučić.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma rekao je:

– Nije mala stvar da vas Nemačka prizna, da danas preko 65.000 Srba radi u nemačkim fabrikama.

Do kraja godine će biti zaposleno 400 ljudi, rekao je Marković Palma.

Marković je rekao da je doneta odluka da profesor Fišer postane počasni građanin Jagodine jer je došao u ovaj grad da izgradi fabriku.

Kako kaže Marković, u narednom periodu biće doneta odluka i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić postane počasni građanin Jagodine.

Foto: Printskrin

– Nijedna zemlja nije toliko ekonomski stabilna kao vaša – rekao je vlasnik kompanije Fišer.

Rekao takođe da u Srbiji vlada investiciona klima koja je više nego konkurenta, da su ljudi odlično obučeni, a da jezičke barijere ne postoje.

– Nivo znanja o posebnim potrebama automobilske inustrije je odličan – rekao je on.

Naveo je da broj zaposlenih u zgradi u Jagodini treba da poraste do 450.

– Dugo godina sam angažovan u oblasti obrazovanja u Nemačkoj. Voleo bih to da radim i u vašoj zemlji, da dam svoj skromni doprinos. Dozvolite mi, predsedniče, da vam uručim ček od 1, 8 miliona dinara za obrazovanje dece.

– Gospodine Palma, dozvolite da vam uručim ček od 1,2 miliona dinara za obdaništa u Vašoj opštini i 600 hiljada dinara za vatrogasnu službu.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare