26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

Vučić održao obećanje: Od Miloševog Takova do aerodroma gradi se moderna saobraćajnica

Gornji Milanovac — Prve mašine za deonicu od Takova do Pranjana stižu u ponedeljak.

Na otvaranju aerodroma „Galoviću“ u septembru prošle godine u mestu Pranjani kod Gornjeg Milanovca, čijem je događaju prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tom prilikom obrećao da će državni put od Takova do Pranjana u potpunosti biti rekonstruisan u dužini od 25, 5 kilometara.

Nakon nepunih godinu dana prve mašine na ovu deonicu puta stižu u ponedenjak, to je saopštio predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

„Radovi će se izvoditi na dve ili tri lokacije na trasi puta od Takovske do Pranjanske varošice ali biće u potpunosti saniran i put prema aerodromu Galovići gde će asfalt zahvatiti i deo iznad aerodroma. Rade se iskopi, kanali, nasipanje novog tampona tamo gde je stari put potonuo a zatim frezovanje i potpuno nov asfaltni zastor u dužini navedene trase. U pojedinim delovima radiće se i na peglanju krivina jer su neke nakon višedecenijske upotrebe i nebrige potonule, uradiće se horizontalna i vertikalna signalizaciju a u jednom delu gde to bude potrebno uradiće se i zaštitna ograda,“ kazao je predsednik opštine Gornji Milanovac i naglasio da je ovo još jedno ispunjeno obećanje predsednika države.

Foto: RINA
foto:rina

On je naglasio da će uskoro imati sastanak sa direktorima i inženjerima Štrabaga kako bi rešili pitanje površinske kišne i fekalne kanalizacije u samoj varošici jer će rekonstrukcija puta zahvatiti i centralni deo Pranjana.

„Bilo bi dobro da taj deo bude urađen do Sabora violinista kako ne bismo imali zagušenja u saobraćaju i verujem da ćemo taj dogovor postići na jednom od sledećih sastanaka. Pranjani su postali veoma prepoznatljivo i atraktivno mesto naročito nakon izgradnje aerodroma na Galovićima i osnivanja Sabora violinista“, zaključio je Kovačević.

Prilikom poslednje posete prvog čovek države, predsednik Aleksandar Vučić na poklon je dobio flašu domaće rakije šlivovice u znak zahvalnosti za sve što je uradio za gornjomilanovački kraj.

 

rina

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Muftija Mustafa Jusufspahić: Smisao Kurban-bajrama je posvećenost Bogu i čoveku

Na pitanje kako se Islamska zajednica Srbije priprema za obeležavanje Kurban-bajrama ove godine, Jusufspahić kaže da preko svoje Vakufske direkcije preuzima na sebe regulative...

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare