5.3 C
Belgrade
5.3 C
Belgrade
5, decembar, 2021

Vučić: „Ne menja se cena- narednih 6 meseci gas iz Rusije za 270 dolara“

Vučić je nakon sastanka preneo da je sa Putinom razgovarao o mnogo tema, uz zahvalnost ruskom predsedniku na izuzetnom gostoprimstvu.

SOČI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da će cena gasa ostati ista – u narednih šest meseci biće 270 dolara.

„Postigli smo nešto šmo smo moža jednom pomenuli i pokušali i Putin je pokazao izuzetno prijateljstvo prema Srbiji – da u narednih šest meseci dobijemo cenu od neverovatnih 270 dolara, da nam se ne menja cena, da ostane potpuno ista“, poručio je Vučić.

 

Vučić o dogovoru za cenu gasa: „Moj predlog, Putinova odluka“

 

Predsednik Srbije izjavio je danas da je dogovor o gasu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom spas za našu zemlju, jer nećemo imati problema ni sa strujom niti gasom, ali ni sa grejanjem i sveukupnim snabdevanjem.

„Mnogo nam je pomogao Putin svojim odnosom – prihvatio je da pod istom cenom i uslovima dobijamo gas tokom zime, iako je kraj ugovora. Kada je najviša cena gasa u istoriji da produži isporuke po najnižoj ceni i poveća obime“, naveo je Vučić.

 

„Putin poštuje nezavisne lidere, Rusija nas neće ostaviti na cedilu“

 

Oko stvari oko kojih Rusija moze da pomogne Srbija neće biti ostavljena na cedilu, važna je poruka koju je danas izneo ruski predsednik Vladimir Putin, preneo je posle razgovora sa njim predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je novinarima rekao i da se dolazak ruskog predsednika u Srbiju može očekivati između maja i septembra iduće godine.

 

„Putin je imao 90 pitanja za mene“

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom razgovarao i o Kosovu i Metohiji i situaciju u regionu, kao i da je tokom razgovora ruski predsednik imao 90 pitanja za njega iz različitih oblasti.

On je rekao da je on imao svojih 10 tačaka, ali da su one bile najobimnije.

 

„Dogovoreni dugoročni elementi ugovora, dobra cena i više gasa“

 

Vučić izjavio je danas u Sočiju, posle razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, da su dogovoreni i elementi dugoročnog ugovora za isporuku gasa Srbiji, i da će naša zemlje i posle šest meseci za koliko je deogovorena sadašnja cena od 270 dolarai imati izuzetnu cenu, povećanje obima isporuke i flesibilnost.

„Uspeli smo, razgovarali smo i o dugoročnom ugovoru i ostavili određene elemente, ali dok ne potpišem to nemam prava da govorim“, rekao je Vučić.

VUČIĆ:RUSIJA ĆE PODRŽAVATI SRBIJU KAD JE REČ O KOSOVU I METOHIJI, PUTIN JE IMAO 90 PITANJA ZA MENE IZ RAZLIČITIH OBLASTI, A JA 10, RAZGOVARALI SMO O SITUACIJI U REGIONU I SVIM PRITISCIMA KOJIMA SMO ISTURENI

VUČIĆ:MI MORAMO DA BUDEMO DOVODOLJNO ODGOVORNI I NE SMEMO DA BUDEMO SLABIJI I DŽAK ZA UDARANJE I NA TOME ĆEMO DA RADIMO KADA JE VOJNO-TEHNIČKA SARADNJA SA RUSIJOM U PITANJU, BUKVALNO SMO RAZGOVARALI O SVEMU I O BOKSU I RUSKIM STRUČNJACIMA U SRBIJI

VUČIĆ:OVO JE ZA NAS KAO SPAS, NEĆEMO IMATI PROBLEMA NI SA GASOM NI SA STRUJOM, TAKO DA MNOGO NAM JE POMOGAO PREDSEDNIK PUTIN SVOJIM ODNOSOM, IAKO JE KRAJ UGOVORA PRIHVATIO JE DA NAM TOKOM ZIMSKE SEZONE PRODUŽI ISTU CENU, TO JE BIO MOJ PREDLOG, A ON JE PRIHVATIO, BIO JE VIŠE NEGO FER

 

Izvortanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Tomislav Momirović: Projekat „Jadar“ mora da prođe još 17 provera

Nema sumnje da smo, za razliku od velikog broja država, koje i dan-danas tumaraju u uslovima korona-krize, uspeli da ekonomiju sačuvamo i unapredimo. Pandemija...

Burna večera u Stokholmu, šef diplomatije Rusije odgovorio Amerikancu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i njegov američki kolega Entoni Blinken posvađali su se ove nedelje tokom večere u Stokholmu, razgovarajući o događajima...

Nemački SPD podržao koalicioni dogovor sa zelenima i liberalima

Lider SPD i budući kancelar Olaf Šolc je rekao, većina Nemaca je navikla da kancelar potiče iz Demohrišćanske unije, ali će sada socijaldemokrate dati...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare