14.4 C
Belgrade
14.4 C
Belgrade
18, septembar, 2021

Vučić – Naša snažna i jaka vojska je garant mira i stabilnosti

Najmladji oficiri Vojske Srbije biće danas promovisani u svoje prve činove, na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik je istakao da mu je ovo peti put da govori na ovakvoj svečanosti i da je teško „naći lepšu svečanost kojoj kao vrhovni komandant možete da prisustvujete“.

– Po prvi put neću čitati svoj govor. Naša vojska je danas mnogo snažnija nego što je bila pre nekoliko godina, imamo neuporedivo modernije oružje i oruđe. Kupujemo ga više nego ikada, jer ne želimo da se sukobi i ratovi nikada ne dogode. Mi sada želimo da odvratimo svakoga ko misli da može da uradi agresiju na našu zemlju. Neću to da krijem, mnogo problema smo imali sa regrutovanjem vojnika u poslednjim decenijama. Vojska Srbije je danas ubedljivo najpopularnija institucija u zemlji. Plate ćemo da povećamo i živećete nešto lakše nego oni koji su bili pre vas u vojsci. Ovih četvoro studenata, divnih mladih ljudi, čuo sam da su neverovatni talenti. Kažu da dugo nismo imali takvog letača kao što je Petar Ilić i beskrajno sam, kao vrhovni komandant, srećan što takva deca dolaze u našu vojsku.

– Pred nama je mnogo izazova i gotovo sam siguran da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost, a vojska je garant mira i stabilnosti. Možemo da kupimo šta hoćete, ali vi ste ti koji činite tu vojsku, vaša snaga i ljubav prema otadžbini.

Predsednik se zahvalio i porodicama naših kadeta i njima poželeo da budu „vredni, marljivi i da sanjaju visoke snove, da uvek žele više i naprave bolje“.

– Mi verujemo u vas jer verujemo u našu budućnost.

Najboljim kadetima predsednik je uručio pištolje sa posvetom

Foto: Printskrin RTS
 

Promocija najmlađih oficira VS počela je posle raporta predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću uz zvuke koračnice „Pozdrav komandantu“.

Intonirana je i državna himna Bože pravde, a svečanosti prisutvuje državni vrh i predstavnici diplomatskog kora kao i brojne visoke zvanice, gosti, rodbina i prijatelji kadeta.

Vojnu akademiju završava 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, među kojima je sedam kadeta iz Oružanih snaga BiH, dok Medicinski fakultet VMA završava 18 mladića i devojaka 7. klase tog fakulteta.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Entoni Blinken najavio pomoć SAD-a Izraelu oko normalizacije odnosa

Sporazumi o normalizaciji koje SAD i Izrael sklapaju sa islamskim zemljama su nazvani “Avramov sporazum”, jer se biblijski lik Avrama smatra ocem tri glavne...

Francuska povukla ambasadore iz SAD i Australije

Francuska je danas saopštila da je odlučila da povuče svoje ambasadore iz SAD i Australije PARIZ - Francuska je danas saopštila da je odlučila da...

Nov izazov za Bajdena: Njih 10.000 je prešlo Rio Grande

Hiljade migranata sa Haitija okupilo se pod mostom u malom pograničnom gradu u Teksasu, predstavljajući novi izazov za administraciju Džozefa Bajdena. Administracija pokušava da upravlja...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare