11.9 C
Belgrade
11.9 C
Belgrade
18, oktobar, 2021

Vučić na sastanku sa Srbima sa KiM: Mislim isto što i vi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u kasarnu u Raškoj, gde obilazi jedinice Vojske Srbije i Žandarmerije

Vučić se sastaje sa vojnim vrhom i Srbima sa Kosova i Metohije, povodom upada specijalaca lažne države Kosovo na sever pokrajine i pucnjave po našem narodu.

Predsednik kaže da je spreman da sasluša Srbe sa Kosova i Metohije i na kraju sastanka će im odgovoriti na sva pitanja.

Vučić je rekao da ne razume zbog čega su potrebne kamere na sastanku, ali dodaje da je odlučio da ispoštuje odluku Gorana Rakića iz Srpske liste.

Rakić je objasnio da želi da javnost čuje sve što se dešava na Kosovu i Metohiji.

On kaže da će pokušati da bude smiren i da je popio lek za smirenje, ali da ne može da bude miran i objašnjava da ne može da razume da neko puca na narod.

Branićemo se svim čime raspolažemo ako se ovo ponovi – rekao je Rakić, a to je ispraćeno aplauzima i povicima „ovo je zadnji put“.

– Nema sledećeg puta, upucali su nam brata pored nas – rekao je Srbin iz publike.

Predsednik kaže da ga interesuje u kojoj situaciji je Sofronijević ranjen.

Narod se obraća predsedniku

Narod je odgovorio da je „policija“ lažne države nasumično pucala u toj situaciji. Predsednik kaže da mu se čini da je Sofronijevića upoznao kada je bio u Zvečanu.

Srbi ukazuju predsedniku na to sa koliko se teškom situacijom suočavaju i koliki teror trpe.

Sestra od strica ranjenog Srbina u suzama se obratila predsedniku.

Vučićev odgovor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je čuo šta je narod sa Kosova i Metohije imao da mu poruči.

– Neću previše o prošlosti. Neću o tome koliko nas je bilo 1961. i koliko nas je danas na KiM – rekao je Vučić i podsetio na pogrom naroda 2004. godine i na 2008. godinu kada je Priština jednostrano proglasila nezavisnost, ali niko iz vlasti u Beogradu nije reagovao.

Vučić kaže da zna šta misli običan narod, ali je poručio liderima Srpske liste da nije od njih tražio da budu uz njega zato što se nekome nešto sviđa.

– Sasvim sam siguran da dobro znate da smo se borili i trudili da luču srpske države i srpskog naroda sačuvamo, a da ne ugrozimo celokupan srpski narod i celokupnu Srbiju – rekao je Vučić i podsetio na 2013. godinu kada je potpisan Briselski sporazum. Tada je odbijena tačka da tzv. Kosovo uđe u UN, iako su skoro svi ministri tadašnje Vlade Srbije bili za to da se usvoji.

– To je bila tačka 14. Briselskog sporazuma rekao je Vučić.

Predsednik je objasnio da je trebalo podizati celu Srbiju jer skoro da nije bilo ni borbenih aviona kada je došao na vlast.

– Mislim isto što i vi, ali postavlja se pitanje šta je to što je naša najpametnija reakcija – rekao je Vučić.

On kaže da je molio Srbe da ne dođe do napada na ROSU kada su pravili špalir jer zna da su Albanci jedva čekali da do toga dođe.

– Živ nisam bio kada sam čuo da je Sofronijević ranjen kaže Vučić i dodaje da je rekao Lajčaku da EU obuzda Albance ili će to Srbija uraditi.

Predsednik je objasnio da su Albanci imali podršku barem jedne države, a da ta država nije članica EU.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Vučić i Orban prisustvuju ceremoniji početka radova na rekonstrukciji železničke pruge

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban prisustvuju ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica –...

Svetislav Pešić u bolnici: Otkazano okupljanje reprezentacije Srbije

Kontrolni treninzi muške “A” reprezentacije Srbije ipak neće biti održani 18. i 19. oktobra 2021. godine. Uprkos velikoj želji selektora Svetislava Pešića, pozvanih igrača, njihovih...

Održana vežba GSS na „via ferati“ Gornjak

U "via ferata" vežbi spasavanja učestvovala su 32 spasioca Gorske službe spasavanja, a vežbu je finansiralo Ministarstvo odbrane. BEOGRAD - Spasioci Gorske službe spasavanja (GSS)...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare