14.4 C
Belgrade
14.4 C
Belgrade
18, septembar, 2021

Vučić na primopredaji specijalnih vozila: Ovo je veoma važno, rešava nam logističke probleme

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje danas primopredaji 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja.

– Nama je ovo važno, rešava nam logističke probleme. Važno je da svi dobiju svoje vozilo, i da mogu brzo da podele vakcine. Mnogo lepo izgledaju vozila. Na žalost trebaće nam još mnogo vakcina. Mnogo je novca uloženo u zdravstvo – rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska vozila.
Kako je istakao, sve će biti bolje kada pobedimo koronu.

– Sva su Citroenova vozila, baš lepo izgledaju. Dali ste im registracije po mestima gde idu – prokomentarisao je Vučić obilazeći 26 vozila.

Kako je rekao, u specijalizovane frižidere može da stane i do 20 hilada doza.

Za trogodišnji program 30 miliona evra

Vozila su nabavljena sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj (EU PRO PLUS), koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

Evropska unija je opredelila 30 miliona evra za trogodišnji program.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Entoni Blinken najavio pomoć SAD-a Izraelu oko normalizacije odnosa

Sporazumi o normalizaciji koje SAD i Izrael sklapaju sa islamskim zemljama su nazvani “Avramov sporazum”, jer se biblijski lik Avrama smatra ocem tri glavne...

Francuska povukla ambasadore iz SAD i Australije

Francuska je danas saopštila da je odlučila da povuče svoje ambasadore iz SAD i Australije PARIZ - Francuska je danas saopštila da je odlučila da...

Nov izazov za Bajdena: Njih 10.000 je prešlo Rio Grande

Hiljade migranata sa Haitija okupilo se pod mostom u malom pograničnom gradu u Teksasu, predstavljajući novi izazov za administraciju Džozefa Bajdena. Administracija pokušava da upravlja...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare