14.4 C
Belgrade
14.4 C
Belgrade
18, septembar, 2021

Vučić i nemačka kancelarka razgovaraju u Palati Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja je stigla u dvodnevnu posetu našoj zemlji.

Predsednik je Merkelovoj, nakon što je izašla iz aviona, uručio buket cveća.

Vučić i Angela Merkel ispred Palate Srbija

Predsednik Vučić i kancelarka Angela Merkel stigli su ispred Palate Srbija, gde ih je postrojena sačekala počasna garda.

Tokom intoniranja himne Srbije i Nemačke kancelarka je sedela, zbog zdravstvenog stanja, kao i tokom prethodnih poseta drugim zemljama. Predsednik Vučić je stajao, kako i propisuje Ustav Republike Srbije.

Vučić i Merkelova su prošli ispred postrojenih pripadnika garde, nakon čega su ušli u Palatu Srbija gde će biti održani tet-a-tet razgovori dvoje državnika.

Konvoj Angele Merkel u putu ka Palati Srbija

Kolona vozila u kojoj su predsednik Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel prošla je od aerodroma ka Palati Srbija.

Srpski „Migovi“ dopratili avion Merkelove

AVION nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je danas stigla u posetu Srbiji, kroz naš vazdušni prostor pratilo je šest lovaca MiG-29.

ŠEST "MIGOVA" DOČEKALO ANGELU MERKEL: Sigurno nebo tokom posete nemačke kancelarke Srbiji
00:00
/
00:22

Angela Merkel sletela u Beograd

Angela Merkel je sletela na beogradski aerodrom u 16 časova, gde ju je ispred špalira počasne garde dočekao predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik je Merkelovoj, nakon što je izašla iz aviona, uručio buket cveća.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Francuska povlači ambasadore iz SAD i Australije

PARIZ - Francuska je danas saopštila da je odlučila da povuče svoje ambasadore u SAD i Australiji radi konsultacija nakon što je Australija postigla...

Entoni Blinken najavio pomoć SAD-a Izraelu oko normalizacije odnosa

Sporazumi o normalizaciji koje SAD i Izrael sklapaju sa islamskim zemljama su nazvani “Avramov sporazum”, jer se biblijski lik Avrama smatra ocem tri glavne...

Francuska povukla ambasadore iz SAD i Australije

Francuska je danas saopštila da je odlučila da povuče svoje ambasadore iz SAD i Australije PARIZ - Francuska je danas saopštila da je odlučila da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare