19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
6, jul, 2022

Vlada Srbije odobrila 160 miliona dinara podrške proizvođačima brašna

Na taj način biće održan dosadašnji obim proizvodnje brašna i sprečen potencijalni poremećaj na tržištu koji bi mogao da dovede do nestašice, saopšteno je iz vlade.

Vlada je donela danas Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna i za te namene opredelila 160 miliona dinara.

Podrška se odnosi na proizvođače registrovane za obavljanje delatnosti mlinarstva na dan 15. novembra 2021. godine, a koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma (uključujući i pet kilograma) tipa „T-400 glatko“ i „T -500“.

Doneta uredba o podsticajima zapošljavanja novonastanjenih u Srbiji

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o kriterijumima za dodelu podsticaja poslodavcima koji zapošljavaju novonastanjena lica u Srbiji.

Uredba predstavlja važnu meru za prilagođavanje poslodavaca novim uslovima poslovanja na međunarodnom konkuretnom tržištu u periodu značajne inflacije.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare