12 C
Belgrade
12 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Viktor Orban: Kriza u Evropi bi se popravila promenom politike sankcija

Premijer Orban rekao je danas da evropska politika sankcija nikome nije donela dobro i da bi se krizna situacija u Evropi momentalno poboljšala ukoliko bi se ta politika promenila.

„Mi bismo voleli da se politika sankcija promeni i stavi u Briselu na razumnije temelje“, rekao je Orban na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odgovarajući na pitanje novinara da li je na današnjem sastanku bilo reči o politici sankcija EU i kako to premijer vidi, kao i da li politika sankcija pogoduje Mađarskoj.

 

Mađari i Srbi moraju biti prijatelji

 

Mađarska je zemlja koja sa Srbijom mora biti prijatelj, istakao je danas u Beogradu mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je nakon što je primio Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici rekao da mu je velika čast što je mogao da preuzme orden.

 

Odluka Evropskog parlamenta vic i levičarski pamflet

 

Potez Evropskog parlamenta da osudi Mađarsku zbog navodnog potpkopavanja evropskih vrednosti mađarski premijer okarakterisao je danas u Beogradu kao vic i levičarski pamflet.

Orban je, zamoljen da prokomentariše jučerašnje usvajanje odluke Evropskog parlamenta o osudi Mađarske zbog namernih i sistematskih napora mađarske vlade da potkopa evropske vrednosti, kao i zahtev za rezultatima u procesu koji se vodi protiv Budimpešte, rekao je da smatra kao šalu i nešto što je u domenu vica.

„Istorijski nalog olakšan je time što Srbija ima takvog rukovodioca sa kojim možemo lično prijateljstvo negovati. Hvala ne samo na odlikovanju već i na prijateljstvu“, ističe Viktor Orban.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predrag Mihajlović ostaje na čelu Udruženja banaka Srbije

Udruženje banaka Srbije saopštilo je da je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora (UO) Udruženja aktuelni predsednik UO Predrag Mihajlović jednoglasno reizabran za novi dvogodišnji...

Otkrića dobitnika Nobela za hemiju pomagaće u lečenju raka

Troje naučnika koji su danas nagrađeni Nobelovom nagradom za hemiju zaslužni su za razvoj načina povezivanja molekula koji se može koristiti za dalje istraživanje...

Održana promocija dva zbornika u svečanoj sali Ogranka SANU u Novom Sadu

Promocija dva zbornika radova održana je juče u svečanoj sali Ogranka Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU) u Novom Sadu. U pitanju su zbornici "Trideset...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare