28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Ustaše ne posustaju: Ponose se grbom Pavelićeve NDH, a Vučić im kriv što ih podseća na njihove zločine!

Dokle god predsednik Vučić bude pričao o srpskim žrtvama, dotle će ustaše voditi sramnu kampanju protiv njega.

Da je ustaštvo odavno povampireno u Hrvatskoj, svima je već poznato, ali sada je i Hrvatski helsinški odbor stao u odbranu ustaškog grba – onog sa prvim belim poljem, objašnjavajući da je to “istorijski hrvatski grb”.

Tekst o toj temi pod naslovom “Je li zastava s prvim belim poljem ustaška? ‘Ni Josipu Brozu nije smetao takav grb Hrvatske’” objavljen je u Večernjem listu, a jasno je da ova medijska kampanja ima za cilj vraćanje ustaškog grba na mala vrata!

Dan pred obeležavanje hrvatske zločinačke akcije “Oluja”, u kojoj je 220.000 Srba proterano sa svojih vekovnih ognjišta, a više 2.000 mučki ubijeno, ustaše se busaju u grudi i ponose grbom Pavelićeve NDH.

Ustaški mediji, po oprobanom receptu, nisu propustili da napadnu predsednika Vučića nizom laži:

Foto: Printscreen

– Miloševićev režim, koji se nije mogao pomiriti sa urušavanjem Jugoslavije, samo je usvojio taj narativ grozomornom razradom komunističkih metoda optuživanja Hrvata, probudivši na najgori mogući način iracionalne strahove, koji su ionako zbog zločina NDH tinjali među generacijama Srba, čiji su preci iskusili strašne zločine. Srpski predsednik Aleksandar Vučić i njegovi politički i medijski poslušnici to strašno iskustvo srpskog naroda i tu masovnu psihologiju i dan-danas politički zloupotrebljavaju, koristeći svaki incident, eksces ili politički događaj za etiketiranje hrvatske vlasti, politike, pa i naroda kao ustaških – navodi Večernji list.

Zanimljivo je kako govor mržnje i nasilje na Srbima etiketiraju kao “incidente” i “ekscese” i kako im smeta kada srpski mediji pišu istinu o tome. Jasno je da im je predsednik Vučić meta jer ne dopušta da se zločini nad Srbima zaborave, već podseća na Jasenovac, genocid u NDH i “Oluju”, kako se te strašne stvari nikada ne bi dogodile.

Dokle god predsednik Vučić bude pričao o srpskim žrtvama, dotle će ustaše voditi sramnu kampanju protiv njega i protiv Srbije koja više ne ćuti dok pokušavaju da je ponize.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare