18.7 C
Belgrade
18.7 C
Belgrade
11, avgust, 2022

Ursula fon der Lajen: Na Severnoj Makedoniji da napravi odlučujući korak

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je danas u posetu Severnoj Makedoniji, gde će se obratiti poslanicima tokom rasprave u parlamentu o francuskom predlogu o ukidanju bugarskog veta, i pozvala Skoplje da preduzme „odlučujući korak“ za napredovanje ka EU.

Fon der Lajen je na Tviteru nazvala Skoplje „pravim i pouzdanim partnerom“ i ocenila da je narod Severne Makedonije pokazao posvećenost vrednostima EU.

Evropa čeka da Severna Makedonija učini korak ka EU

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je u današnjem obraćanju makedonskim poslanicima u Sobranju, da Evropa čeka i da se nada da će Severna Makedonija učiniti još jedan korak ka Uniji.

„Danas sam ovde, jer verujem da je ovo trenutak da krenemo ka našoj zajedničkoj budućnosti u EU sa Severnom Makedonijom kao punopravnim članom“, poručila je Fon der Lajen, prenosi makedonska Telma.

Lajen pozvala poslanike u Sobranju da podrže francuski predlog

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen obraćajući se parlamentu Severne Makedonije, pozvala je danas poslanike Sobranja da podrže revidirani francuski predlog.

Ona je rekla da Evropa čeka i da se nada da će Severna Makedonija učiniti još jedan korak ka Uniji.

 

Mesto Severne Makedonije i Zapadnog Balkana je u EU

 

„Mesto Severne Makedonije i Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji i to je jedini put koji vodi u bolju budućnost sadašnje i buduće generacije“, izjavila je danas u Skoplju predsednica Evropske komisije tokom razgovora sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim.

Fon der Lajen i Kovačevski su razgovarali o najvažnijim pitanjima u vezi sa proširenjem Evropske unije, prenela je makedonska Telma.

„Narod Severne Makedonije zaslužuje da vidi kako njegova zemlja napreduje na putu ka članstvu. Sada je na Severnoj Makedoniji da napravi odlučujući korak napred“, poručila je Ursula fon der Lajen.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

YU Grupa obeležiće 50 godina postojanja 10. septembra koncertom na Tašmajdanu

Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori. Među...

Abazović: Steže se obruč oko kriminalnih struktura bliskih DPS-u

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozivao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je ocenio, nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa njegovim...

Donald Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare