19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
6, jul, 2022

Ursula fon der Lajen: Do kraja godine prekidamo 90 odsto uvoza nafte iz Rusije

Predsednica Evropske komisije, navodi i da se plan za ”što brži prekid” zavisnosti EU od ruskog gasa oslanja na četiri stuba.

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, pozdravila je dogovor Evropskog saveta o sankcijama za rusku naftu.

”Ovo će do kraja godine efektivno prekinuti oko 90 procenata uvoza nafte iz Rusije u EU”, napisala je Lajen noćas na Tviteru.

Finansiranje obnove Ukrajine pratiće sistemske reforme

EU planira u budućnosti finansiranje obnove Ukrajine, ali ono treba da bude praćeno reformama u ovoj zemlji, saopštila je noćas Ursula fon der Lajen na konferenciji za novinare posle Samita EU, prenosi TAS S.

Lideri 27 držva članica EU su na sastanku u Briselu raspravljali o situaciji u Ukrajini, ali i o šestom paketu sankcija koji uključuje embargo na uvoz nafte iz Rusije, a predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, objavio je nešto pre ponoći da je postignut dogovor o zabrani uvoza ruske nafte.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare