23 C
Belgrade
23 C
Belgrade
1, jul, 2022

Upravni sud usvojio žalbu Albanaca

Upravni sud usvojio je žalbu Koalicije Albanaca Doline na nepravilanosti tokom glasanja na biračkom mestu u Velikom Trnovcu 27. maja, što znači da će u tom bujanovačkom selu, na biračkom mestu broj 6, još jednom biti ponovljeno glasanje na parlamentarnim izborima.

Upravni sud objavio je na svom sajtu tekst odluke kojom je usvojena žalba Koalicije Albanaca Doline, i poništeno rešenje Republičke izborne komisije od 9. juna.

To znači da će, postupajući po odluci Upravnog suda RIK doneti odluku da se na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi „Muharem Kadriu“ u Velikom Trnovcu kod Bujanovca, ponovo održi glasanje za parlamentarne izbore.

Koalicija Albanaca Doline podnela je žalbu Upravnom sudu, nakon što je RIK 9. juna, kao neosnovan, odbio prigovor te liste protiv rešenja Opštinske izborne komisije Bujanovca od 2. juna.

Tako će žitelji Velikog Trnovca na birališta po četvrti put, budući da se zbog prigovora na nepravilnosti, na biračkom mestu u tom selu do sada glasalo u tri navrata.

Nakon izbora 3. aprila, izbori na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi „Muharem Kadriu“ u Velikom Trnovcu ponovljeni su 28. aprila, a pošto su i oni u međuvremenu poništeni, glasalo se i 27. maja.

Na glasanju 27. maja, Koalicija Albanaca Doline dobila je 598 glasova, što je 12 glasova manje od broja koji im je bio potreban za osvajanje jednog poslaničkog mandata.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Koalicija Albanaca doline osvojila većinu glasova na biračkom mestu broj 6

Na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu najveći broj glasova na ponovljenom biranju za parlamentarne izbore je osvojila Koalicija Albanaca doline. Od ukupno 1089...

Razgovor patrijarha Porfirija i premijera Abazovića

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije primio je 30. juna 2022. godine u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu g. Dritana Abazovića, predsednika Vlade Crne Gore. Prijemu...

Košarkaši Srbije poraženi od Letonije u Rigi

Meč je rešen u trećoj četvrtini koju su Letonci dobili 21:7. Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u Rigi od Letonije 66:59 u utakmici petog...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare