29.3 C
Belgrade
29.3 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Ukrajina ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, naziva ga jug Srbije

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko izjavio je da ta zemlja prati situaciju na Kosovu i poziva na uzdržavanje od akcija koje mogu da izazovu nasilje, prenosi Ukrinform.

„Pratimo situaciju na jugu Srbije. Strane treba da se uzdrže od akcija koje bi mogle da izazovu nasilje“, rekao je Nikolenko.

Diplomata je građanima Ukrajine savetovao da se uzdrže od poseta južnim regionima Srbije i da izbegavaju masovna okupljanja.

On je takođe obavestio da je po instrukcijama ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe formiran operativni štab pri Ambasadi Ukrajine u Srbiji i otvorena 24-časovna telefonska linija.

„U slučaju daljeg zaoštravanja bezbednosne situacije i blokade puteva na jugu Srbije, preporučujemo Ukrajincima da graicu pređu na punktovima sa Republikom Severnom Makedonijom“, rekao je Nikolenko.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Kurti opet provocira pred odlazak u Brisel, ali poruka predsednika Vučića je jasna: Nećemo se odreći svojih prava!

Kurti tvrdi da dogovor zavisi od Beograda, jer je prištinska strana, prema njegovim rečima, "spremna i nepokolebljiva za međusobno priznanje" Premijer lažne države Kosovo Aljbin...

AMSS upozorava vozače: Budite oprezni, ima puno divljih šlep službi na putevima

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je danas vozače da se svake sezone na putevima pojavljuju divlje šlep-službe, koje se lažno predstavljaju kao saradnici AMSS-a...

Brnabić: Činimo sve da pomognemo poljoprivrednicima!

Premijerka Ana Brnabić poručila je poljoprivrednicima da je spremna, pošto se nalazi u Novom Sadu da se ponovo vidi sa ratarima koji su blokirali...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare