21.9 C
Belgrade
21.6 C
Belgrade
19, avgust, 2022

Ukrajina ljuta: Turska nije smela da pusti ruski brod!

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je danas da je ruskom brodu, za koji se tvrdi da je prevozio ukrajinsko žito, dozvoljeno da napusti tursku luku Karasu, ocenivši to “neprihvatljivom odlukom” i pozvalo je turskog ambasadora u Kijevu na razgovor.

“Žalimo što je ruskom brodu Žibek Žoli, koji je bio pun ukradenog ukrajinskog žita, dozvoljeno da napusti luku Karasu uprkos krivičnim dokazima koji su predočeni turskim vlastima”, napisao je na Tviteru portparol ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

Naveo je da će ambasador Turske u Kijevu biti pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine da razjasni ovu, kako je rekao, neprihvatljivu situaciju.

Ranije danas, britanska agencija je izvestila pozivajući se na podatke o praćenju brodova kompanije Refinitiv, da je teretni brod “Žibek Žoli”. koji plovi pod ruskom zastavom napustio severozapadnu tursku luku Karasu sinoć.

Ukrajinski ambasador u Turskoj izjavio je u nedelju da su turske vlasti zadržale brod na zahtev Ukrajine. Kijev je optužio Moskvu da krade žito sa teritorija koje su zauzele ruske snage od početka napada na Ukrajinu krajem februara. Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je juče izveštaje o zadržavanju broda kao lažne.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U Novi Sad vraćena ukradena slika Vlaha Bukovca

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dočekali su danas u Novom Sadu sliku Vlaha Bukovca "Blagoveštanski sabor u Sremskim...

Ričard Grenel: Kurti odbijao svaku ideju koju su predlagale SAD

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbijao svaku ideju...

Predsednik Vučić iz Brisela: Jedva čekam da se vratim u našu Srbiju

- Poštovani građani Srbije, težak dan je za nama, za sve građane Srbije i celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare