5.3 C
Belgrade
5.3 C
Belgrade
5, decembar, 2021

Ujedinjena opozicija ili ujedinjeno „žuto preduzeće“

Bližimo se datumu kada očekujemo da će epohalno opozicioni lideri izaći pred javnost sa sloganom da su ujedinjeni i da će složno izaći na izbore, sve u cilju dolaska na vlast.

A zapravo to su sve nekadašnji funkcioneri jedne iste stranke, Demokratske stranke. Kao najveća pretnja i najveći izazov za vladajuću stranku nametnula se „žuta“ opozicija u više frakcija, kolona i lidera koji će se navodno ujediniti za dobrobit Srbije i srušiti aktuelnu vlast. Međutim ta opozicija je sastavljena gotovo sve do jednog od kadarova nekadašnjeg „žutog preduzeća“ koji je vedrio i oblačio našom zemljom više od decenije i za sobom ostavio razoren privredni sektor, devastiranu ekonomiju, sumornu finansijsku sliku države i što je najopasnije ugrožen suverenitet zemlje, dobro nam poznatim dešavanjma.

Na vrhuncu svoje moći 2008. godine na parlamentarnim izborima ujedinjene demokrate nikad jače, sa predsednikom svoje stranke na mestu predsednika Srbije osvojile su nešto malo manje od milion i šesto hiljada glasova. Danas trinaest godina kasnije, tadašnji činovnici i funkcioneri te Demoktratske strnake, a sadašnji lideri svako svoje stranke, pokreta i udruženja ponovo bi da apliciraju na mesto izvršne vlasti, pod plaštom ujedinjene opozicije, nekako da prizovu vreme od 5.oktobra 2000.te, kada su tako ujedinjeni i uz pomoć zapadnih centara moći izvršili nasilno preuzminje vlasti.

Izgleda da im se ta formula dolaska na vlast svidja, da možda ne znaju za drugu ili ako znaju, svesni su da jedno silom, odnosno pod pokroviteljstvom mentora izvan naše zemlje i uz parolu ujedinjena opozicija mogu preuzeti vlast. Vrlo svesni činjenice Djilas, Jeremić, Ponoš, Tadić, Živković i ekipa da većinska Srbija nikada nije ni bila naklonjena njima i da su uz medijsku i finansijsku mašineriju došli na krilima podrške određenih centara moći sa zapada i ovoga puta im je agenda ista.

U regularnim uslovima bez mešanja ikog sa strane u izborni proces u Srbiji, tako ujedinjeno „žuto preduzeće“ ne može očekivati iole značajniju podršku građana Srbije jer našem narodu je i te kako sveže sećanje na period njihove vladavine, iako naš našem narodu se često zamera da je kratkog pamćenja, medjutim u slučaju likova iz demokratske družine, gotovo svakom čoveku je isti utisak jer je na sopstvenoj koži osetio njihovo vreme vladavine.

Tako da u iščekivanju bombastičnog predstavljanja ujedinjenje nekakve opozicije, jasno i pošteno treba reći, da se nekadašnje demokrate ujedinjuju nanovo u svoje preduzeće.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Tomislav Momirović: Projekat „Jadar“ mora da prođe još 17 provera

Nema sumnje da smo, za razliku od velikog broja država, koje i dan-danas tumaraju u uslovima korona-krize, uspeli da ekonomiju sačuvamo i unapredimo. Pandemija...

Burna večera u Stokholmu, šef diplomatije Rusije odgovorio Amerikancu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i njegov američki kolega Entoni Blinken posvađali su se ove nedelje tokom večere u Stokholmu, razgovarajući o događajima...

Nemački SPD podržao koalicioni dogovor sa zelenima i liberalima

Lider SPD i budući kancelar Olaf Šolc je rekao, većina Nemaca je navikla da kancelar potiče iz Demohrišćanske unije, ali će sada socijaldemokrate dati...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare