26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

U Vladi Crne Gore nije razjašnjeno da li nam je Srbija prijatelj ili „večita pretnja“

Predsednik Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević smatra da inicijativa Otvoreni Balkan nudi mnoge benefite Crnoj Gori, njenim građanima i privredi, ali ne dobija podršku crnogorske Vlade jer neki njeni ministri misle da je Srbija neprijatelj Crnoj Gori.

– Otvoreni Balkan ima veliki potencijal za saradnju u oblasti obrazovanja, kulture, zdravstva, za nastup na trećim tržištima, privlačenje investicija, zajedničko apliciranje za realizaciju infrastrukturnih projekata kazao je Medojević gostujući na Televiziji Pink navodeći da „kada aplicirate regionalno dobijate mnogo veće iznose iz evropskih i svih drugih fondova“.

On je dodao da u Vladi Crne Gore nije razjašnjeno da li nam je Srbija prijatelj ili „nam je Srbija večita pretnja, opasnost i neko ko ugrožava vitalne nacionalne interese Crne Gore“.

– U ovom trenutku u ovoj Vladi Crne Gore imamo više ministara koji misle da je Srbija neprijatelj Crne Gore, da je pretnja vitalnim interesima Crne Gore nego onih koji misle da sa Srbijom treba da razvijamo najbliže i najintezivnije moguće odnose smatra Medojević.

On kaže da je „Demokratski front raznoraznim aktivnostima i domaće mafije, i regionalnih i domaćih faktora izolovan politički upravo zato što, kao najjači politički savez koji ima najveću podršku građana, insistira da je za jednu malu i otvorenu ekonomiju kao što je Crna Gora saradnja sa Srbijom od najvažnijeg državnog i nacionalnog značaja interesa“.

– I da nije inicijative Otvorenog Balkana Crna Gora bi trebalo da bude ta zemlja zbog svojih interesa, interesa privrede, građana, bezbednosti, stabilnosti, razvoja bi trebalo sa Srbijom razvija najbliže odnose dodao je Medojević.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Muftija Mustafa Jusufspahić: Smisao Kurban-bajrama je posvećenost Bogu i čoveku

Na pitanje kako se Islamska zajednica Srbije priprema za obeležavanje Kurban-bajrama ove godine, Jusufspahić kaže da preko svoje Vakufske direkcije preuzima na sebe regulative...

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare