14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
10, decembar, 2022

U Splitu napadnut mladi par iz Srbije, pre nekoliko dana napadnuti Rusi zbog dresova

Hrvatska policija objavila je da je sinoć u Splitu, pola sata iza ponoći, napadnut mladi par iz Srbije, preneo je portal Indeks. Niz napada u Splitu – pre nekoliko dana napadnuti su Rusi zbog dresova ruske reprezentacije.

Splitsko-dalmatinska policija je dobila dojavu da je nekoliko nepoznatih osoba na području plaže Ovčice u Splitu fizički napalo dvoje stranih državljana iz Srbije, 25-godišnjeg muškarca i 26-godišnju ženu, preneo je portal Indeks.

Policija je izašla na lice mesta na kojem pronašli dve žrtve napada.

Kako Indeks saznaje, devojka nije imala vidljive povrede, a mladić je odbio lekarsku pomoć.

Policajci su na njemu videli masnice i ogrebotine, ali im se zahvalio i rekao da mu lekarska pomoć nije potrebna.

Istraga je u toku, kao i potraga za počiniocima.

Niz napada u Splitu 

Na istoj plaži, dan ranije, dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, kako navodi Slobodna Dalmacija, udario bocom u glavu.

Policija pak navodi kako je nakon lekarskog pregleda utvrđeno kako su obojica zadobila tek lakše telesne povrede. I za taj slučaj je pokrenut istraga.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su Rus i Ukrajinac. Kako piše Slobodna Dalmacija, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije.

Policija je otkrila i prijavila maloletnika, koji je od ranije poznat policiji po nasilništvu, zbog krivičnog dela izazivanja nereda iz mržnje, za što je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Sumnja se da je napad bio organizovan. Ukrajinac je zadobio lakše telesne povrede, a Rus nije povređen.

rts

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare