13.6 C
Belgrade
13.6 C
Belgrade
1, april, 2023

Turska: Dečak izvučen živ ispod ruševina posle 260 sati

U Turskoj se dogodilo još jedno čudo, nakon što je iz ruševina zgrade u Antakiji u pokrajini Hataj spašen dečak (12), 260 sati nakon razornih zemljotresa koji su u ponedjeljak prošle sedmice pogodili južne delove Turske, javlja Anadolija.

Timovi za potragu i spasavanje su ispod ruševine zgrade u četvrti Ekinci spasili dečaka Osmana Halebiju, stranog državljanina.

On je izvučen živ iz ruševine 260 sati, odnosno skoro 11 dana nakon razornih zemljotresa.

Turska: Broj poginulih 38.044, UN žele da prikupe milijardu dolara pomoći

Broj žrtava razornog zemljotresa u Turskoj povećao se na 38.044, a Ujedinjene nacije pokrenule su humanitarni apel za prikupljanje milijardu dolara za narod u toj zemlji, prenosi Anadolija.

„UN danas pokreću humanitarni apel vredan milijardu dolara za narod Turske koji pati zbog najrazornijih zemljotresa koji su pogodili zemlju u proteklom veku“, saopštio je generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Taj novac pokriće tromesečni period pomoći za 5,2 miliona ljudi i omogućiti humanitarnim organizacijama da brzo povećaju vitalnu podršku vladinim naporima pomoći u brojnim oblastima, uključujući hranu, zaštitu, obrazovanje, vodu i sklonište.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Brnabić: SAD su partner broj jedan za Srbiju na polju informacionih tehnologija

Sjedinjene Američke Ddržave su partner broj jedan za Srbiju na polju razmena usluga što se tiče sektora informacionih i komunikacionih tehnologija, rekla je predsednica...

Đedović: Pripremamo plan prioritetnih investicija u energetici

U toku je priprema plana prioritetnih investicija u energetici, koja će se uskoro naći pred Vladom Srbije, a kroz taj plan biće definisani prioritetni...

Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori održava se 2 aprila

Priča o predsedničkim izborima u Crnoj Gori dobiće epilog 2. aprila. Đukanović je u prvom krugu osvojio 36, a Milatović 29 odsto glasova. Drugi krug predsedničkih izbora...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare