26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

Tramp merka novu funkciju

Bivši američki predsednik Donald Tramp razmatra da se kandiduje za novu funkciju, predsedavajućeg Predstavničkog doma Kongresa.

On bi na nju mogao da dođe 2023.

Ideju da se Tramp kandiduje za tu funkciju, na kojoj je sada demokrata Nensi Pelosi, izneo je njegov bivši savetnik Stiv Benon u februaru.

Sada je Tramp, na pitanje radio novinara Vejna Alina Rut da li je zainteresovan za tu funkciju, rekao da je ta ideja „veoma interesantna“.

Tramp je dodao kako je interesantna i ideja da se kandiduje za mesto u Senatu.

Tema da li će se Tramp kandidovati za neku novu funkciju u opticaju je od kako je izgubio na predsedničkim izborima od Džoa Bajdena.

Najčešće se pominje, a i on je podsticao takve informacije, da će se ponovo kandidovati za predsednika 2024. godine. To je rekao i nedavno kada mu je Fejsbuk izrekao zabranu od dve godine.

„Sledeći put kada budem u Beloj kući, neće više biti večera na njegov zahtev sa Markom Zakerbergom i njegovom ženom. Sve će biti posao“, rekao je Tramp.

Mandat predsedavajućeg Kongresa traje dve godine, a sledeći izbori za to telo zakazani su za novembar 2022.

 

sputnjik

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Predsednik Vučić u poseti domaćinstvu Bogdanović: „Mnogo dece imate, jako sam srećan što to vidim“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti opštini Ivanjica u Moravičkom okrugu. Vučić stigao u Kumanicu Predsednik Vučić stigao je u selo Kumanicu, gde obilazi...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare