28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Toni Cetinski pobednik Beogradskog proleća! Drugo mesto Željku Vasiću

Beogradsko proleće 2022. se vratilo kući u novom ruhu uz nostalgično podsećanje na prošla vremena i početke ovog festivala.

Posle 22 godine pobednik Beogradskog proleća je Toni Cetinski i njegova pesma „Čuvam ljubav“.

Drugo mesto i nagradu od 200.000 dinara po mišljenju publike na ovom Beogradskom proleću uzima Željko Vasić za pesmu Kampanjero.

Treće mesto i nagrada u iznosu od 100.000 dinara pripala je pesmi Plakaćeš koju izvodi Mirza Selimović.

Nagrade žirija:

Žiri u sastavu: Dragoslav Fredi Sanisavljević, predsednik žirija, direktor Muzičke produkcije RTS, Marko Milutinović, odgovorni urednik PGP RTS, Ivan Ilić, predsednik Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike, Aleksandar Filipović, urednik i novinar RTV i Beti Đorđević, zvezda Beogradskog proleća doneli su sledeće odluke:

Nagrada za najbolju kompoziciju pripala je kompozitorima Dušanu Bačiću i Dejanu Nikoliću za pesmu Atlantida koju je izveo Kristijan Rahimovski.

Po odluci žirija, najbolji tekst je napisao Boris Pingović za pesmu Život koju je sam izveo.

Priznanje za najbolji aranžman pripalo je Aleksandru Filipoviću za kompoziciju Oprosti mi u izvođenju Filipa Žmahera.

Najbolji interpretatori na festivalu po odluci žirija su Bojana Stamenov i Marko Tolj koji su izveli pesmu Kad kažeš ljubav.

Tri specijalne nagrade:

Nagrada Naksi radija dodeljena je kopoziciji Čuvam ljubav, koju je izveo Toni Cetinski.

Specijalna nagrada MTS dvorane dodeljena je pesmi Beograd ti i ja koju je izveo Lado Leskovar koji je prvi put nastupio na Beogradskom proleću 1963. godine. Inače nagada je izrađena od dela originalnog bakarnog krova Doma sindikata, tako da izvođač sa nagradom kući nosi i deo istorije ove legendarne dvorane.

Nagradu Udruženja kompozitora kompoziciji Oprosti mi koju izvodi Filip Žmaher. Kompozitoru Vladimiru Markoviću, priznanje je uručio kolega Rade Radivojević.

Izvorkurir

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare