19.3 C
Belgrade
19.3 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Tone brod lažne države, „voda počela da ulazi“: NATO jasno rekao „ne“ Albancima

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg tokom posete Kosovu i Metohiji izjavio je da „kosovske vlasti“ moraju poštovati sporazum iz 2013. godine da tzv. „KBS“ ne ulazi na sever pokrajine bez dozvole Kfora i NATO.

Očekujem da se (tzv.) kosovske vlasti pridržavaju sporazuma koji smo postigli 2013. godine. Da (tzv.) „kosovske bezbednosne snage“ ne budu razmeštene na severu bez prethodne saglasnosti Kfora i NATO, a to je još uvek slučaj. I mislim da je ovo najbolji način da se nastavi sa pronalaženjem prave ravnoteže i da se izbegnu situacije koje bi mogle potkopati i oslabiti napore za pronalaženje rešenja i da se izbegne bilo šta što bi moglo podrivati dijalog Prištine i Beograda – rekao je on.

Ovo je očigledno u korelaciji sa iskazivanjem nadobudnog stava visokih finkcionera iz Prištine koji su listom delili lekcije kome su stigli poslednjih meseci. Ponašanje pre svih Aljbina Kurtija i Vljore Osmani, kako u Briselu, tako i pred svojim građanima gde glume autoritet i nezavisnost, zaboravljajući da su im sve institucije na „staklenim nogama“ i da samo jedan potez administracije u Vašingtonu koji im ne bi išao na ruku, urušilo bi se sve kao kula od karata i vratilo im se kao bumerang.

Poseta Jensa Stoltenberga je smatramo nastupila kao reakcija zvaničnicima iz Prištine u kojima su negirali stavove SAD-a i propagirali neke svoje, sopstvene. Izjavom Sekretara NATO-a jasno im je stvaljeno do znanja da se do doglednog vremena ne pitaju ni za šta, već su tu da budu servilni.

Ukoliko albanski predstavnici budu nastavili po svom, za očekivati je oštru reakciju iz Vašingtona koja bi bila fatalna za umišljene glave iz vrha tzv. Vlade Kosova.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare