16.1 C
Belgrade
16.1 C
Belgrade
11, avgust, 2022

Tokom vikenda iz Srbije izađe i po 25.000 automobila

Na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada i ovog vikenda se čekalo po sat-dva, za prelaz iz Srbije u Bugarsku i dalje ka Turskoj, odnosno Grčkoj.

Kako kažu zaposleni na ovom prelazu, za putovanje je najbolje odabrati neki dan od ponedeljka do petka, ukoliko je to moguće.

Putnička vozila se kontrolišu u pet traka dok je šesta predviđena za autobuse. Tokom vikenda iz Srbije izađe i po 25.000 automobila sa oko 100.000 putnika, uglavnom Turaka koji se iz Zapadne Evrope vraćaju na odmor u domovinu.

Čekanju na našoj granici treba dodati i čekanje u međuprostoru između Gradine i Kalotine i kontrolu na bugarskom prelazu.

U dane vikenda se obično dešavaju i smene turista, a najveće gužve su prvog i četvrtog vikenda jula i avgusta, kada se Turci, ali i mnogi drugi vraćaju sa odmora.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

YU Grupa obeležiće 50 godina postojanja 10. septembra koncertom na Tašmajdanu

Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori. Među...

Abazović: Steže se obruč oko kriminalnih struktura bliskih DPS-u

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozivao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je ocenio, nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa njegovim...

Donald Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare