13 C
Belgrade
13 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Talas nasilja: Narko-klanovi se svete

Rio de Žaneiro — U Brazilu je zavladao talas nasilja nakon što su kriminalci odlučili da se osvete zbog smrti vođe narko-klana.

U Manausu, najvećem gradu brazilske države Amazonas, lokalne vlasti su naredile da se zatvore škole i ukine javni saobraćaj zbog talasa vandalizma i nasilja kriminalaca koji se svete za smrt navodnog vođe narko-klana koji je nedavno stradao u sukobu s policijom.

U saopštenju lokalnih vlasti u Manausu navodi se da su se na meti kriminalaca našli autobusi gradskog saobraćaja, javne zgrade, banke i privatna vozila.

Zapaljeno je 21 vozilo, pa je guverner Amazonasa Vilson Lima prekjuče zatražio da se pošalju i rasporede jedinice Nacionalne garde, prenosi AP.

Talas nasilja je negativno uticao i na imunizaciju stanovništva u Manausu jer su zbog napada kriminalaca zatvoreni punktovi za vakcinaciju, a u tom gradu se još prošle godine pojavio zarazniji soj korona virusa.

Ipak, lokalni zvaničnici su izrazili nadu da će kampanja masovne imunizacije od danas biti ponovo nastavljena.

Ministar unutrašnjih poslova Amazonasa Luizmar Bonates izjavio je da je naređenje za napade kriminalaca upućeno iz jednog zatvora i potvrdio je da je u pitanju čin osvete za smrt narko-bosa Erika Batiste Koste, poznatog po nadimku Dadinjo, koji je poginuo u sukobu s policijom u Manausu.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare