9.2 C
Belgrade
9.2 C
Belgrade
22, mart, 2023

Svečani ispraćaj pripadnika Vojske Srbije u misiju u Libanu

U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju je održana vojna svečanost povodom ispraćaja novog kontingenta Vojske Srbije u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu.

Kontingent čine pešadijska četa iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske, štabni oficiri i element nacionalne podrške. Oni će narednih šest meseci u sastavu mirovnih snaga izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u sektoru „Istok“ mirovne operacije Ujedinjenih nacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji.
Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve, te rodbina i prijatelji vojnika i starešina koji se upućuju u mirovnu operaciju.
Državni sekretar Starović je zastavu Republike Srbije uručio komandiru pešadijske čete majoru Aleksandru Pešiću a pripadnicima Vojske Srbije poželeo uspešnu realizaciju dodeljenih zadataka u zoni operacije i da časno, profesionalno i dostojanstveno predstavljaju vojsku i državu.
Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine upućivanjem pet štabnih oficira, da bi kasnije broj pripadnika Vojske Srbije u ovoj misiji bio značajno uvećan. Trenutno se u Libanu, osim kontingenta u sektoru „Istok“, angažuje i vod Vojske Srbije za zaštitu mirovnih snaga u sektoru „Zapad“.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lajčak za Euronews Srbija govorio o sporazumu u Ohridu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je, u zajedničkom intervjuu za Euronews Srbija i Radio Slobodna Evropa, da...

Hil: Primena važnija od potpisa

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je danas FoNetu ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Državna izborna komisija Crne Gore: Đukanović osvojio 35,37 odsto glasova, Milatović 28,92 odsto

PODGORICA - Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je privremene rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, prema kojime su u drugi krug ušli...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare