35 C
Belgrade
35 C
Belgrade
1, jul, 2022

Stoltenberg: Ruska agresija “menja igru”

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da ruska agresija “menja igru” i da će ta organizacija pojačati vazdušnu, pomorsku i sajber odbranu, kao i da će koristiti više tehnološki sofisticiranih trupa na teritorijama zemalja članica.

Stoltenberg je nagovestio da će u budućnosti NATO trupe biti zadužene za direktnu odbranu određenih zemalja, a neće biti na opštim dužnostima kao do sada, što će im omogućiti da brže reaguju, prenosi “Gardijan”.

On je ponovio da je NATO “posvećen tome da obezbedi sve što je potrebno za očuvanje prava Ukrajine na samoodbranu” i najavio da će ta organizacija rasporediti više trupa na svom istočnom krilu, navodi britanski list.

Govoreći u Briselu, generalni sekretar NATO osudio je “nemilosrdni rat iscrpljivanja protiv Ukrajine koji vodi Rusija” i dodao da NATO planira sveobuhvatan paket pomoći Ukrajini kako bi ona mogla da pređe sa oružja iz sovjetske ere na oružje NATO, prenosi “Gardijan”.

Osvrnuvši se na izjavu pape Franje da je rat u Ukrajini “možda nekako izazvan”, Stoltenberg je naveo da je NATO odbrambeni savez i istakao da su “za ovu brutalnu agresiju odgovorni Putin i Moskva”.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Počeli pripremni radovi za most preko Dunava na Fruškogorskom koridoru

Ovaj projekat je izuzetno važan za Novi Sad, Irig i Rumu jer je ta deonica sa oko 900 kamiona i 10.000 vozila dnevno jedna...

U SANU održana akademija povodom 100. rođendana Dejana Medakovića

Predsednik SANU Vladimir Kostić istakao je da se pored rođendana srpskog istoričara umetnosti navršava i pola veka od kako je on 1972. godine bio...

Peter Sijarto: Sramota što BiH nije dodeljen status kandidata

"Mi u Mađarskoj smatramo da je sramota Brisela što je ovoliko usporen ovaj proces i da nije u redu odluka Saveta Evrope što Bosni...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare