4.6 C
Belgrade
5 C
Belgrade
2, decembar, 2022

Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan?

Zamenik lidera Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti kaže da Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan, prenosi Gazeta ekspres.

Haljiti je rekao da je „nastojanja Srbije, da niko u regionu, ni Hrvatska, ni BiH, ali ni Severna Makedonija, niti ostale države koje su nekada bile u sastavu Jugoslavije, ne mogu da budu stabilne države, te da je to pripremljeno u Memorandumu Srpske akademije nauka i umetnosti“.

„Srpske tajne službe nikada ne staju. Prisutni su svuda, na svim teritorijama i imaju dugu istoriju delovanja, posebno vojna služba koja je bila veoma je jaka“, ističe Haljiti.

On, međutim, dodaje da ne veruje da postoje političari na Kosovu, koji danas u službi Srbije.

„Sada je nova generacija u politici. Oni koji su nekada bili okosnica službi pripadali su savezu komunista. To uključuje i Savez komunista Kosova. Verujem da je veliki broj njih star i umoran, i nema ulogu koju je nekada imao“, rekao je Haljiti.

Haljiti je ukazao i da kosovski premijer Aljbin Kurti ima pristup vladanju i upravljanju kao da je još uvek u opoziciji.

 

kosovoonline

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Na KiM uhapšen još jedan Srbin zbog navodnih ratnih zločina

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapšen Srbin G.M. (64), osumnjičen za navodno učešće u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999. godine, konkretno...

Lavrov: Umesto formiranja ZSO, Nemačka i Francuska predlažu novu inicijativu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da zvanični Berlin i Pariz umesto Zajednice srpskih opština, sada predlažu novu inicijativu koja ne daje...

Inžinjerijska obuka za savladjivanje vodenih prepreka

Na delu Save kod Šapca u toku je redovna obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom ove...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare