19.6 C
Belgrade
19.9 C
Belgrade
31, mart, 2023

Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan?

Zamenik lidera Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti kaže da Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan, prenosi Gazeta ekspres.

Haljiti je rekao da je „nastojanja Srbije, da niko u regionu, ni Hrvatska, ni BiH, ali ni Severna Makedonija, niti ostale države koje su nekada bile u sastavu Jugoslavije, ne mogu da budu stabilne države, te da je to pripremljeno u Memorandumu Srpske akademije nauka i umetnosti“.

„Srpske tajne službe nikada ne staju. Prisutni su svuda, na svim teritorijama i imaju dugu istoriju delovanja, posebno vojna služba koja je bila veoma je jaka“, ističe Haljiti.

On, međutim, dodaje da ne veruje da postoje političari na Kosovu, koji danas u službi Srbije.

„Sada je nova generacija u politici. Oni koji su nekada bili okosnica službi pripadali su savezu komunista. To uključuje i Savez komunista Kosova. Verujem da je veliki broj njih star i umoran, i nema ulogu koju je nekada imao“, rekao je Haljiti.

Haljiti je ukazao i da kosovski premijer Aljbin Kurti ima pristup vladanju i upravljanju kao da je još uvek u opoziciji.

 

kosovoonline

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Svečani doček Kovačevskog ispred Palate „Srbija“, sastanak sa premijerkom Brnabić

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski boravi u poseti Srbiji. Razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Predsednica Vlade Ana Brnabić upriličila je svečani doček za...

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog! Rođen je u Jerusalimu za vreme vladavine Konstantina Velikog, (315-386.) a umro je za vreme...

Kralj Čarls, prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu

Britanski kralj Čarls je danas postao prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu, u Berlinu i skoro ceo taj istorijski govor održao...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare