32.1 C
Belgrade
32.1 C
Belgrade
3, jul, 2022

Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan?

Zamenik lidera Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti kaže da Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan, prenosi Gazeta ekspres.

Haljiti je rekao da je „nastojanja Srbije, da niko u regionu, ni Hrvatska, ni BiH, ali ni Severna Makedonija, niti ostale države koje su nekada bile u sastavu Jugoslavije, ne mogu da budu stabilne države, te da je to pripremljeno u Memorandumu Srpske akademije nauka i umetnosti“.

„Srpske tajne službe nikada ne staju. Prisutni su svuda, na svim teritorijama i imaju dugu istoriju delovanja, posebno vojna služba koja je bila veoma je jaka“, ističe Haljiti.

On, međutim, dodaje da ne veruje da postoje političari na Kosovu, koji danas u službi Srbije.

„Sada je nova generacija u politici. Oni koji su nekada bili okosnica službi pripadali su savezu komunista. To uključuje i Savez komunista Kosova. Verujem da je veliki broj njih star i umoran, i nema ulogu koju je nekada imao“, rekao je Haljiti.

Haljiti je ukazao i da kosovski premijer Aljbin Kurti ima pristup vladanju i upravljanju kao da je još uvek u opoziciji.

 

kosovoonline

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srpska lista odgovorila opoziciji: Kosovo i Metohiju su „branili“ tako što su bežali u Rumuniju

Nikada napadi iz Prištine nisu prošli, a da uz njih ne idu napadi kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od...

Vaterpolisti Srbije pobedili SAD, osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao četiri gola. Tri puta u listu strelaca upisao se Dušan Mandić, a dva...

Predsednik Severne Makedonije: Francuski predlog je prihvatljiv kompromis

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra da bi se prihvatanjem izmenjenog francuskog predloga donela odluka samo o otvaranju pregovora sa EU. Modifikovani francuski predlog je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare