34.3 C
Belgrade
33.6 C
Belgrade
5, jul, 2022

Sramno saopštenje Ministarstva „vanjskih“ poslova Crne Gore

Ministarstvo vanjskih poslova, kako ga nazivaju u Crnoj Gori, na čijem je čelu Đorđe Radulović izdalo je saopštenje sa neverovatnom količinom dezinformacija i spinovanja realnosti, dodatno unoseći konfuziju na relaciji Podgorica – Beograd.

Oni su (MVP) plasirali u javnost, a prenele podgoričke „Vijesti“ šablon po kome su ugorženi građani Crne Gore izjavama Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je više puta rekao da se ni u kom slučaju i ni pod kakvim okolnostima država Srbija neće odreći 30% svog naroda koji živi u Crnoj Gori. Šta tu zabrinjava ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, pa da iznosi ovako dramatično saopštenje u kom ima ogroman broj neartikulisanih navoda.

U saopštenju navode da je zabrinjavajuće to što zvanični Beograd se interesuje za status svojih sunarodnika u susednoj državi, to je mešanje direktno u unutrašnje pitanje Crne Gore kažu, verovatno bi stavili u „geto“ pripadnike srpskog korpusa i očekivali da na to niko ne reaguje.

Hoće da saopštenjem obaveste da je 30% srpskog korpusa u Crnoj Gori isključivo u nadležnosti državnih organa Crne Gore, te da se Republika Srbija ne meša u brigu za njihov status, što je amaterizam i nezrela diplomatija gospode iz „vanjskih“ poslova bratske Crne Gore.

Takođe, kritikuju sve što dolazi od strane vlasti iz Srbije svako saopštenje, svaki potez, a zahvaljuju na donaciji vakcina, međutim ne zahvaljuju Predsedniku i Vladi koja je tu odluku donela, već građanima Srbije. Očigledno da imaju manjak diplomatskog iskustva.

Poručuju i to da ako treba pomoći će nam u evropskim integracijama i u saradnji sa NATO savezom, gde možemo naučiti puno od njih!!

Da li je ovo nivo diplomatske odgovornosti da saopštenjem ovakvog nivoa karakterišu Republiku Srbiju, braća iz Crne Gore!

 

Pobednik.rs

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Astronomski kamp „Letenka“ biće održan od 7. jula na Fruškoj Gori

Među predavačima će se naći i brojni astronomi, fizičari, biolozi, astrofizičari, hemičari, kao i članovi astronomskih društava. Astronomski kamp „Letenka“ biće održan od 7. do...

Predstava „Mefisto“ biće izvedena 12. jula u Srpskom narodnom pozorištu

U predstavi nastaloj na predlošku romana "Mefisto" nemačkog pisca Klausa Mana (1906-1949) igraju Mirjana Karanović, Miodrag Krivokapić, Gordana Đurđević Dimić, Aljoša Đidić i brojni...

Rusija: Ukrajinske trupe gađale naselje u Brjanskoj oblasti

Naselje Zernovo se nalazi 117 kilometara južno od grada Brjanska na granici sa Ukrajinom Guverner ruske Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je danas da su...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare