5.8 C
Belgrade
5.8 C
Belgrade
6, decembar, 2022

Sramno saopštenje Ministarstva „vanjskih“ poslova Crne Gore

Ministarstvo vanjskih poslova, kako ga nazivaju u Crnoj Gori, na čijem je čelu Đorđe Radulović izdalo je saopštenje sa neverovatnom količinom dezinformacija i spinovanja realnosti, dodatno unoseći konfuziju na relaciji Podgorica – Beograd.

Oni su (MVP) plasirali u javnost, a prenele podgoričke „Vijesti“ šablon po kome su ugorženi građani Crne Gore izjavama Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je više puta rekao da se ni u kom slučaju i ni pod kakvim okolnostima država Srbija neće odreći 30% svog naroda koji živi u Crnoj Gori. Šta tu zabrinjava ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, pa da iznosi ovako dramatično saopštenje u kom ima ogroman broj neartikulisanih navoda.

U saopštenju navode da je zabrinjavajuće to što zvanični Beograd se interesuje za status svojih sunarodnika u susednoj državi, to je mešanje direktno u unutrašnje pitanje Crne Gore kažu, verovatno bi stavili u „geto“ pripadnike srpskog korpusa i očekivali da na to niko ne reaguje.

Hoće da saopštenjem obaveste da je 30% srpskog korpusa u Crnoj Gori isključivo u nadležnosti državnih organa Crne Gore, te da se Republika Srbija ne meša u brigu za njihov status, što je amaterizam i nezrela diplomatija gospode iz „vanjskih“ poslova bratske Crne Gore.

Takođe, kritikuju sve što dolazi od strane vlasti iz Srbije svako saopštenje, svaki potez, a zahvaljuju na donaciji vakcina, međutim ne zahvaljuju Predsedniku i Vladi koja je tu odluku donela, već građanima Srbije. Očigledno da imaju manjak diplomatskog iskustva.

Poručuju i to da ako treba pomoći će nam u evropskim integracijama i u saradnji sa NATO savezom, gde možemo naučiti puno od njih!!

Da li je ovo nivo diplomatske odgovornosti da saopštenjem ovakvog nivoa karakterišu Republiku Srbiju, braća iz Crne Gore!

 

Pobednik.rs

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Mađarska stavila veto na pomoć Ukrajini

Mađarska je danas blokirala odluku o paketu pomoći Ukrajini u vrednosti od 18 milijardi evra i tako primorala Evropsku komisiju i EU da traže...

Deklaracija iz Tirane: EU opredeljena presprektivi članstva Zapadnog Balkana u Uniji

Lideri Evropske unije i džava članica potvrdili su danas u Deklaraciji iz Tirane potpunu i nedvosmislenu opredijeljenost perspektivi članstva zapadnog Balkana u EU i...

Patrijaraške stipendije studentima završnih godina fakulteta osnivača Univerziteta u Beogradu

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka je i ove godine raspisala konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare