20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Sramno: Opozicija iz Sremske Mitrovice poziva Tompsona u Srbiju

Gradska odbornica u Skupštini grada Sremska Mitrovica koja je deo opozicione grupe građana ”Grad za sve nas” Nataša Zec pozvala je ustašu Marka Perkovića Tompsona da održi koncert u Srbiji, tačnije u sremskom selu Kukujevci, naseljenom prognanim Srbima iz Krajine.

Nataša Zec je predložila kraj avgusta kao mogući termin za Tompsonov koncert i na taj način poželela da obeleži avgust 1942. godine, kada su ustaše ubile Savu Šumanovića, jednog od najistaknutijih srpskih slikara dvadesetog veka.

Pored Šumanovića, na području Srema, koji je tokom Drugog svetskog rata bio deo NDH, ustaše su sistematski ubile preko 20.000 nedužnih srpskih civila.

Gospođi Zec očigledno smeta srpska tradicija, crveno-plavo-bela trobojka, kokarda, Krajišnici i krajiška tradicija i muzika.

Revoltirana srpskim običajima i očigledno svim tradicionalnim srpskim vrednostima, za skupštinskom govornicom je iznela predlog da osvedočeni ustaša Tompson, o trošku građana Sremske Mitrovice, održi svoj ustaški performans.

Da apsurd bude veći, odbornica Zec je predložila da se ustaški performans održi u selu Kukujevci koji čak i nisu deo opštine Sremska Mitrovica, već su deo opštine Šid.

Selo Kukujevci upravo naseljavaju Krajišnici koji su pobegli od ustaškog „srbosjeka”.

Nataši Zec očigledno nije dovoljno što su Krajišnici i njihove porodice već ubijani i bacani u ustaške jame, nego bi taj krvavi pir da ponovi danas u Srbiji i to pred godišnjicu ustaške vojno-političke i zločinačke akcije „Oluja”.

Sremci i krajiški potomci svakako nisu zaslužili da slušaju stihove:

„Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji!”

Pokušano je da ta ruka danas u Srbiji bude ruka Nataše Zec, a vi, Srbi, sutra dobro razmislite šta će vaša ruka zaokružiti na sledećim izborima.

(Vojvodina uživo)

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare