24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Sramni stavovi portala Direktno na račun njegove svetosti Patrijarha srpskog Porfirija

Naime, ovaj beogradski portalčić na kazanu dubokom i finansijski ispunjenom od strane Dragana Đilasa što ni ne kriju naravno, našao sebi pravo da primitivnim i nekontrolisanim rečnikom karakteriše njegovu svetost Patrijarha srpskog Porfirija, predstojatelja crkve svetosavske!

Neprimereno i sablazno u najmanju ruku bi se opisalo redovi tekstova koji unazad nekoliko dana se objavljuju preko pomenutog portala. Inicirani isključivo političkim interesom, uvlače i provlače poglavara Srpske pravoslavne crkve prizmenim i neodmerenim rečnikom, prozivajući ga da se on oglasi na njihove sopstvene rekli bi nesrećne formulacije.

Zahtevaju obraćanje njegove Svetosti ne tendenciozne i bez uvijanja politički obojene tekstove. Višestruko time narušavaju etiku odnosa prema našoj pravoslavnoj crkvi uopšte, a pogotovo sa duhovnim predvoditeljem Patrijarhom, izuzimaju sebe iz norme ustaljenog vekovima poštovanja pre svega ka našoj miloj crkvi.

Ne ulazeći u detalje nekoliko tekstova u kojima insinuiraju i vrše obojenu političku propagandu, konstantno obigravajući nedoličnom ophođenju prema Predsedniku Republike Srbije i Patrijarha Srpske pravoslavne crkve, podvlače jako nizak nivo svesti značaja ove dve najviše i najodgovornije funkcije za čitav naš narod, dva noseća stuba našeg društva, ne libeći se iznose takve kvalifikacije i šire porpagandne stavove da ni neprijatelji s polja ne bi takav nivo izabrao.

U mnogome ovo sve govori o neodgovornosti, pre svega društvenoj i odgovornosti prema javnom mnjenju, kada tako olako mogu da konstruišu sopstvenu priču bez razmišljanja o posledicama koje one proizvedu, jasno nam govori da ovaj opozicioni portal jedino smisao pronalazi u dekadenciji svega moralnog časnog i uvaženog u našem društvu.

Neprimerno i neodmereno vršiti pritisak na Patrijarha srpskog, da se uključi na takav tabloidni način u razmenu mišljenja i polemiku oko dnevno političkih stvari, pokazuje nam da ni izbliza ovaj građansko-elitistički portal nema dodira sa onim vrednostima koje su bit našeg naroda, a iskazan kroz veru u Crkvu našu i tradicionalno državotvoran narod koji ima osećaja za sopstvenu državu, poštuje, sa uvažavanjem i ponosom štiti titulara na čelu države, Predsednika države.

Nažalost, nismo radi na ove i slične pojave u našem društvu koji zarad uglavnom političkih i finansijskih interesa ne promišljajući, u svom delovanju nemaju ni malo respekta i skrupula, ne birajući reči ophode se na prizeman i nipodaštavajući način prema onim institucijama i vrednostima za koje se naš narod vezao još od najranijih dana, a mi konstatujemo: bez jake države i crkve ko smo mi Srbi uopšte!?

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare