28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Sramna odluka Prištine: Usvojena rezolucija po ugledu na parlament Crne Gore

Skupština u Prištini usvojila je rezoluciju kojom se osuđuje navodni genocid u Srebrenici.

Za usvajanje rezolucije glasalo je 89 poslanika, niko nije bio protiv niti uzdržan, prenosi prištinski Reporteri.

Prethodno su poslanici Srpske liste napustili sednicu Skupštine.

Sada vidimo da potez crnogorskog parlamenta je dalekosežno štetan i da je bio pokretač ovakvih zlonamernih i tendencioznih odluka raznoraznih skupština u regionu koji ne misle dobro državi Srbiji.

Ovo je pre svega pokazatelj smera i namera u odnosima prema Beogradu, da se percipira kao rival i neprijatelj, što je sasvim na suprotnoj strani od onoga za šta se zalaže država Srbija.

Apsurdno je i tužno da nekakva kvazi priznata skupština tretira i percipira zločine u tudjoj državi kao genocid, dok istovremeno imamo aktivna suđenja njihovim sunarodnicima za najmonstruoznije zločine počinjene nad civilnim stanovništvom pre svega srpske nacionalnosti. Malicioznosti i bez karakternosti nikad kraja u sada vidimo dve medjusobno dobro koordinirane skupštine u Podgorici i Prištini.

Žalosno je kroz šta Srbija i njeni građani iznova prolaze i sa čime se po ko zna koji put suočava, da primaju prizemne udarce od onih koji u sopstvenom dvorištu imaju nedela toliko da praktično nema zločina koji nad kojim se srpski narod nije našao.

Previše je očigleno da nikome ne odgovara jačanje Republike Srbije i da ovakvim besmislicama pokušavaju da uspore i opsore snagu naše države u svakom pogledu dominantnu u odnosu na sve zemlje koje nas okružuju.

Na kraju irelevantno je šta misli odmetnička skupština u Prištini i kakve odluke i rezolucije donosi, najprostije oni nisu deo Ujedinjenih nacija i samim tim, služe im za unutrušnje prilike i neprilike.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijarh srpski Porfirije poželeo sreću košarkaškoj reprezentaciji Srbije!

Njegova svetost Partrijarh srpski Porfirije posetio je u ponedeljak trening naše košarkaške reprezentacije Patrijarh Porfirije poželeo je sreću našim asovima u daljem periodu gde ih...

Predsednik Vučić objavio lepu vest o porastu nataliteta u Srbiji: Hvala majkama, hvala divnim ženama Srbije!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je na zvaničnom instagram nalogu "budućnost Srbije" objavio sjajne vesti koje se tiču porasta nataliteta u Srbiji. Naime, predsednik je otrkio...

Vlada i poljoprivrednici postigli dogovor o ceni suncokreta

Poljoprivrednici koji već osam dana protestuju širom Srbije i Vlada postigli su dogovor kojim bi trebalo da budu okončane blokade, potvrđeno je RTS-u iz...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare