19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
5, jul, 2022

Sprečeno krijumčarenje skoro 150 hiljada evra na Preševu

Beograd — Carinici su na izlazu na Graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 148.000 evra.

Novac je preko granice, ne prijavljujući, pokušao da prenese jedan makedonski državljanin, saopšteno je iz Uprava carina, a kako se dodaje prvo je pronađen u džepovima jakne, bačene na zadnje sedište.

Carinici su tokom kontrole pronašli u džepovima jakne plastične kesice sa svežnjevima neprijavljenih novčanica u apoenima od 500 evra, a potom je neprijavljeni novac otkriven i u ručnim torbicama, sakrivenim ispod vozačkog sedišta.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao automobil „mercedes benc“ nemačkih registarskih oznaka.

Tim vozilom, iz Nemačke je ka svojoj zemlji sam putovao 72-godišnji državljanin Severne Makedonije.

Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje carinskoj kontroli, putnik je rekao da nema ništa sem ličnog prtljaga i dozvoljenog iznosa novca.

Nakon kontrole, pronalaska i prebrojavanja neprijavljenog novca, utvrđeno je da se radi o sumi od 158.000 evra.

Putniku je odmah vraćeno 10.000 evra, koliko se prema važećim propisima, kako naše zemlje, tako i EU, u gotovini može preneti preko granice, dok je o preostaloj sumi odlučivao nadležni sud u hitnom postupku.

Sudskom odlukom putnik je novčano kažnjen, a 148.000 neprijavljenih evra je trajno oduzeto, u korist državnog budžeta.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare