12.9 C
Belgrade
13.1 C
Belgrade
25, mart, 2023

Sprečeno krijumčarenje skoro 150 hiljada evra na Preševu

Beograd — Carinici su na izlazu na Graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 148.000 evra.

Novac je preko granice, ne prijavljujući, pokušao da prenese jedan makedonski državljanin, saopšteno je iz Uprava carina, a kako se dodaje prvo je pronađen u džepovima jakne, bačene na zadnje sedište.

Carinici su tokom kontrole pronašli u džepovima jakne plastične kesice sa svežnjevima neprijavljenih novčanica u apoenima od 500 evra, a potom je neprijavljeni novac otkriven i u ručnim torbicama, sakrivenim ispod vozačkog sedišta.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao automobil „mercedes benc“ nemačkih registarskih oznaka.

Tim vozilom, iz Nemačke je ka svojoj zemlji sam putovao 72-godišnji državljanin Severne Makedonije.

Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje carinskoj kontroli, putnik je rekao da nema ništa sem ličnog prtljaga i dozvoljenog iznosa novca.

Nakon kontrole, pronalaska i prebrojavanja neprijavljenog novca, utvrđeno je da se radi o sumi od 158.000 evra.

Putniku je odmah vraćeno 10.000 evra, koliko se prema važećim propisima, kako naše zemlje, tako i EU, u gotovini može preneti preko granice, dok je o preostaloj sumi odlučivao nadležni sud u hitnom postupku.

Sudskom odlukom putnik je novčano kažnjen, a 148.000 neprijavljenih evra je trajno oduzeto, u korist državnog budžeta.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

MAKRON POZDRAVIO DOGOVOR IZ OHRIDA: Ključno da Beograd i Priština odmah PRIMENE SPORAZUM u celini

Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" u Ohridukao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i...

Svetska fondacija za prirodu: 25. marta u 20.30 gasimo svetla na sat vremena za planetu Zemlju

BEOGRAD - Svetska fondacija za prirodu (WWF) pozvala je danas sve gradove u Srbiji da se priključe kampanji "Sat za planetu Zemlju" i isključe...

Fudbaleri Srbije večeras protiv Litvanije počinju kvalifikacije za EURO 2024

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Litvanije na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 sati počinje kvalifikacije za EURO 2024. godine. Srbija nije bila na...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare