24.8 C
Belgrade
24.8 C
Belgrade
7, jul, 2022

Skupština usvojila zakon o rodnoj ravnopravnosti, metrou, železnici

BEOGRAD – Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o rodnoj ravnopravnosti, kao i izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić rekla je da ta dva zakona treba da omoguće svakom da oseti da živi u malo pravednijem društvu.

Usvojen Zakon o metrou i gradskoj železnici

Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o metrou i gradskoj železnici.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je nedavno da će radovi na izgradnji depoa na Makiškom polju, a u sklopu projekta izgradnje metroa u Beogradu, početi u novembru 2021.godine.

Usvojen Zakon o obnovi kulturnog nasleđa S.Karlovaca

Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca koji je parlamentu uputila Skupština Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je u raspravi da će biti formiran odbor koji će raditi „pod kapom“ Vlade Srbije i preuzeti na sebe izradu programa obnove kulturno-istorijskog nasleđa, ali i preduzeti mere zajedno sa republičkim, pokrajinskim i novosadskim zavodima zaštite spomenika kulture.

izvor:Tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Nije više samo stvar prestiža, osvajaču Kupa Srbije solidna finansijska injekcija!

Osvajač Kupa Srbije osvojiće primamljivu nagradu... Kup Srbije je oduvek bio manje bitan od prvenstva, tako će biti i u novoj sezoni, s tim što...

Jokić dobio nove saigrače: Dvojac iz Vašingtona pojačao Denver

Čelnici NBA ligaša Vašingtona prosledili su u Denver dvojicu košarkaša Kentavijusa Koldvel-Poupa i Iš Smita u zamenu za Montea Morisa i Vila Bartona, prenose...

Jaka Blažič napustio Cedevitu, karijeru nastavlja u Turskoj

Reprezentativac Slovenije i jedan od najboljih igrača Cedevita Olimpije u protekloj sezoni, Jaka Blažič, karijeru će nastaviti u turskom Bahčešehiru. Blažič nije produžio ugovor sa...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare