14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
9, decembar, 2022

Skupština usvojila zakon o rodnoj ravnopravnosti, metrou, železnici

BEOGRAD – Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o rodnoj ravnopravnosti, kao i izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić rekla je da ta dva zakona treba da omoguće svakom da oseti da živi u malo pravednijem društvu.

Usvojen Zakon o metrou i gradskoj železnici

Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o metrou i gradskoj železnici.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je nedavno da će radovi na izgradnji depoa na Makiškom polju, a u sklopu projekta izgradnje metroa u Beogradu, početi u novembru 2021.godine.

Usvojen Zakon o obnovi kulturnog nasleđa S.Karlovaca

Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca koji je parlamentu uputila Skupština Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je u raspravi da će biti formiran odbor koji će raditi „pod kapom“ Vlade Srbije i preuzeti na sebe izradu programa obnove kulturno-istorijskog nasleđa, ali i preduzeti mere zajedno sa republičkim, pokrajinskim i novosadskim zavodima zaštite spomenika kulture.

izvor:Tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare