28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Siniša Mali i Žiofre o ekonomskoj situaciji

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadorom Emanuelom Žiofreom o ekonomskoj situaciji izazvanoj globalnim dešavanjima i o sprovođenju važnih kapitalnih projekata.

Sagovornici su razgovarali o strateškim projektima u oblasti infrastrukture, koji će se sprovoditi u budućnosti, a za koje je Evropske unija pokazala zainteresovanost da ih finansijski podrži. Takođe je bilo reči i o aktuelnim projektima, koji se sprovode po planiranoj dinamici, a koji su važni za bolji kvalitet života građana.

Ambasador Žiofre je istakao i da je Evropska unija spremna da ponudi dodatnu podršku gde bude bila potrebna, kao i da će nastaviti da podržava ključne oblasti kao što je diversifikacija u energetskom sektoru, te da je u tom smislu važan projekat izgradnje interkonektora sa Bugarskom, na kome su radovi u toku, a koji finansijski podržava Evropska Unija.

Tema razgovora su bila i javna preduzeća u energetskom sektoru, sa naglaskom na tome kako poboljšati njihovo poslovanje.

Mali je istakao i da je Ministarstvo finansija u proteklom periodu uspešno sprovelo nekoliko strateški važnih projekata, kao što su uvođenje nove e-fiskalizacije, zatim nove e-fakture, kao i projekat „Iskra“ koji je centralizovao obračun zarada u javnom sektoru, i to u vreme najvećih izazova kao što su pandemija korona virusa i sukob u Ukrajini.

Ambasador Žiofre je istakao da je zadovoljan saradnjom koju Delegacija Evropske Unije ima sa Ministarstvom finansija, što je ministar Mali i potvrdio, i dodao da veruje da će se uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare