14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Si Djinping spasava Crnu Goru bankrota!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas telefonom sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom, koji mu je preneo da su državni organi Kine spremni na kontakt povodom dogovora o produženju grejs perioda za izgradnju auto-puta do kraja 2022.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, Si je rekao da je to čvrst garant za nastavak saradnje dveju zemalja.

„Izgradnja auto-puta je ne samo projekat veka za Crnu Goru, već pilot projekat inicijative Pojas i put i saradnje Kine i zemalja CIE“, kazao je predsednik Si.

Navodi se da je predsednik Si uveren da će taj projekat biti završen što pre i da će služiti razvoju crnogorskog društva.

Kina takođe aktivno odgovara zahtevima Crne Gore u projektu rekonstrukcije mosta na Tari, u vezi sa kojim predsednik Si očekuje da se kroz blisku saradnju organa što pre realizuje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, uz podsećanje na uspešnost projekta izgradnje vetroelektrane Možura, predsednik Si naveo da izuzetno ceni pažnju Đukanovića prema mogućnostima za dalju saradnju sa kredibilnim kineskim kompanijama.

 

izvor:sputnjik

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare