18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Si Djinping spasava Crnu Goru bankrota!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas telefonom sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom, koji mu je preneo da su državni organi Kine spremni na kontakt povodom dogovora o produženju grejs perioda za izgradnju auto-puta do kraja 2022.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, Si je rekao da je to čvrst garant za nastavak saradnje dveju zemalja.

„Izgradnja auto-puta je ne samo projekat veka za Crnu Goru, već pilot projekat inicijative Pojas i put i saradnje Kine i zemalja CIE“, kazao je predsednik Si.

Navodi se da je predsednik Si uveren da će taj projekat biti završen što pre i da će služiti razvoju crnogorskog društva.

Kina takođe aktivno odgovara zahtevima Crne Gore u projektu rekonstrukcije mosta na Tari, u vezi sa kojim predsednik Si očekuje da se kroz blisku saradnju organa što pre realizuje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, uz podsećanje na uspešnost projekta izgradnje vetroelektrane Možura, predsednik Si naveo da izuzetno ceni pažnju Đukanovića prema mogućnostima za dalju saradnju sa kredibilnim kineskim kompanijama.

 

izvor:sputnjik

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Sergej Lavrov: Svet treba da uloži napore u očuvanju međunarodnog prava

Ruski ministar spoljnih poslova je ovo poručio na sastanku sa svojim vijetnamskim kolegom Bui Tan Sonom u Hanoju. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao...

Kanada prva formalno ratifikovala protokole o pristupanju Finske i Švedske NATO-u

Zemlje članice NATO-a prethodno su u utorak potpisale protokole o pristupanju Finske i Švedske tom vojnom savezu. Kanada je u utorak prva formalno ratifikovala protokole...

U Srbiji danas svežije, temperatura do 30 stepeni

Jutarnja temperatura od 15 do 21 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni. U Srbiji će danas biti malo svežije, na severu i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare