11.4 C
Belgrade
11.4 C
Belgrade
25, mart, 2023

Si Djinping spasava Crnu Goru bankrota!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas telefonom sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom, koji mu je preneo da su državni organi Kine spremni na kontakt povodom dogovora o produženju grejs perioda za izgradnju auto-puta do kraja 2022.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, Si je rekao da je to čvrst garant za nastavak saradnje dveju zemalja.

„Izgradnja auto-puta je ne samo projekat veka za Crnu Goru, već pilot projekat inicijative Pojas i put i saradnje Kine i zemalja CIE“, kazao je predsednik Si.

Navodi se da je predsednik Si uveren da će taj projekat biti završen što pre i da će služiti razvoju crnogorskog društva.

Kina takođe aktivno odgovara zahtevima Crne Gore u projektu rekonstrukcije mosta na Tari, u vezi sa kojim predsednik Si očekuje da se kroz blisku saradnju organa što pre realizuje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, uz podsećanje na uspešnost projekta izgradnje vetroelektrane Možura, predsednik Si naveo da izuzetno ceni pažnju Đukanovića prema mogućnostima za dalju saradnju sa kredibilnim kineskim kompanijama.

 

izvor:sputnjik

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

MAKRON POZDRAVIO DOGOVOR IZ OHRIDA: Ključno da Beograd i Priština odmah PRIMENE SPORAZUM u celini

Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" u Ohridukao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i...

Svetska fondacija za prirodu: 25. marta u 20.30 gasimo svetla na sat vremena za planetu Zemlju

BEOGRAD - Svetska fondacija za prirodu (WWF) pozvala je danas sve gradove u Srbiji da se priključe kampanji "Sat za planetu Zemlju" i isključe...

Fudbaleri Srbije večeras protiv Litvanije počinju kvalifikacije za EURO 2024

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Litvanije na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 sati počinje kvalifikacije za EURO 2024. godine. Srbija nije bila na...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare