24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Sergej Lavrov: Zapad kritikuje Rusiju umesto da se bavi temama G20

Šef ruske diplomatije izjavio da je diskusija Zapada na samitu G20 skoro odmah, čim su uzeli reč, „zalutala na pomahnitale kritike Ruske Federacije u vezi sa situacijom u Ukrajini“.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas ono što je nazvao bezumnom kritikom Zapada o ratu u Ukrajini na ministarskom sastanku Grupe 20 u Indoneziji zamerajući zapadnim zemljama što propuštaju šansu da se pozabave globalnim ekonomskim pitanjima.

„Zapadni partneri u diskusijama izbegavaju da poštuju mandat G20, da se bave pitanjima svetske ekonomije“, rekao je Lavrov.

 

Rusija neće trčati ni za kim sa predlozima za sastanke

„Rusija neće trčati ni za kim sa predlozima za sastanke“, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova komentarišući mogućnost razgovora sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom na marginama ministarskog sastanka G20.

„Nismo mi prekinuli sve kontakte sa SAD i ne jurimo ni za kim predlažući sastanke“, rekao je Lavrov, prenosi RIA Novosti.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić obratiće se javnosti večeras od 21 čas na tv Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" svoje gostovanje večeras u 21 čas na TV Prva Predsednik Vučić je juče u obraćanju...

Umetnička instalacija „Budućnost kakvu želimo“ predstavljena u Botaničkoj bašti

Umetnička instalacija "Budućnost kakva nas čeka/ Budućnost kakvu želimo" glavne umetnice i dizajnerke Eme Milutinović sa grupom drugih mladih aktivista, povodom Međunarodnog dana mladih,...

Na Cetinju ubijeno više osoba, među kojima i napadač

Broj žrtava masakra na Cetinju, koji je počinio Vučko Borilović, raste iz časa u čas. Prema poslednjim informacijama ubijeno je najmanje 11 osoba, među...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare