29 C
Belgrade
29 C
Belgrade
26, jun, 2022

Selaković: Srbija i Grčka dosledne u uzajamnoj podršci

„Visoko cenimo principijelnu poziciju Grčke i njeno aktivno zauzimanje za nastavak proširenja EU i integraciju Zapadnog Balkana sa kojim se, rešavaju i mnoga otvorena politička pitanja“, rekao je Selaković.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas, posle sastanka sa grčkim šefom diplomatije Nikosom Dendijasom, da Srbija visoko ceni principijelnu poziciju Grčke i njeno aktivno zauzimanje za nastavak proširenja EU i integraciju Zapadnog Balkana.

On je istakao i da dve zemlje ostaju dosledne u uzajamnoj podršci po ključnim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa.

Dendijas: Budućnost Zapadnog Balkana u EU, Srbija ključni partner

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas poručo je danas, posle razgovara sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem, da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i da je to jedini put za prosperitet i stabilnost regiona.

Dendijas je, na pres konferenciji posle tet-a-tet sastanka sa Selakovićem, rekao da Grčka pruža političku podršku kako bi Srbija bila bliže EU i kako bi joj se, kako je rekao, napokon pridružila.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić na Instagramu objavio video sa novog aerodroma kod Kruševca

Aerodrom "Rosulje" ima najmoderniju pistu i hangare za male avione. Ovo je veliki početak i velika stvar, izgleda prelepo. Ovo je poruka predsednika Srbije Aleksandra...

Olaf Šolc: U podršci Ukrajini važno je međunarodno jedinstvo

Nemački kancelar je istakao dosadašnje jedinstvo Grupe sedam industrijskih sila, Evropske unije i NATO u organizovanju podrške Ukrajini. Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas...

Entoni Blinken: Sankcije Zapada Rusiji imaju značajan uticaj

"Rusija ne može da nabavi ono što joj je potrebno da modernizuje svoj odbrambeni sektor, da modernizuje svoju tehnologiju, da modernizuje svoja energetska istraživanja,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare