19.6 C
Belgrade
19.9 C
Belgrade
31, mart, 2023

Sazvan sastanak: Diže se bezbednost Beograda; još više policije na ulicama

Beograd — Održan sastanak ministra unutrašnjih poslova sa načelnikom Policijske uprave za Beograd i svim načelnicima Uprave kriminalističke policije Beograda.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, koje je prosleđeno medijima, ministar Aleksandar Vulin je na tom sastanku podvukao da je osnovni prioritet u radu beogradske policije bezbednost građana Beograda.

„Vulin je na sastanku ocenio da je Beograd bezbedan grad, ali da to nije razlog da se bezbednost ne podigne na još viši nivo. U skladu sa tim, ministar Vulin je najavio još veće prisustvo pripadnika policije na ulicama Beograda i niz drugih aktivnosti pripadnika policije u cilju veće bezbednosti građana“, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Osvrnuvši se na nedavno nasilje huligana u Beton hali, ministar je rekao da se tako nešto više neće ponoviti u glavnom gradu, ali isto tako je rekao i da će pripadnici policije do kraja rasvetliti sve okolnosti ovog događaja i poručio da će se nalogodavci pronaći.

„Beograd je siguran grad i svaki građanin naše prestonice mora da bude bezbedan i zaštićen. Brzom i pravovremenom akcijom pripadnika policije, nasilničke grupe su pohapšene. Naša ključna poruka nasilnicima je da razbijanje Beograda i maltretiranje građana nije dozvoljeno i da tako nešto neće proći nekažnjeno i bez posledica. Očekujem vašu još veću angažovanost u cilju podizanja nivoa bezbednosti građana“, poručio je Vulin.

Ponovio je da se zalaže za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima.

Inače, na sastanku su razmatrani i dalji zadaci i prioriteti u borbi protiv kriminala u glavnom gradu, sa posebnim akcentom na borbu protiv narko-dilera i uličnog kriminala.

 

izvor:agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Svečani doček Kovačevskog ispred Palate „Srbija“, sastanak sa premijerkom Brnabić

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski boravi u poseti Srbiji. Razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Predsednica Vlade Ana Brnabić upriličila je svečani doček za...

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog! Rođen je u Jerusalimu za vreme vladavine Konstantina Velikog, (315-386.) a umro je za vreme...

Kralj Čarls, prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu

Britanski kralj Čarls je danas postao prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu, u Berlinu i skoro ceo taj istorijski govor održao...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare