27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Sazvan sastanak: Diže se bezbednost Beograda; još više policije na ulicama

Beograd — Održan sastanak ministra unutrašnjih poslova sa načelnikom Policijske uprave za Beograd i svim načelnicima Uprave kriminalističke policije Beograda.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, koje je prosleđeno medijima, ministar Aleksandar Vulin je na tom sastanku podvukao da je osnovni prioritet u radu beogradske policije bezbednost građana Beograda.

„Vulin je na sastanku ocenio da je Beograd bezbedan grad, ali da to nije razlog da se bezbednost ne podigne na još viši nivo. U skladu sa tim, ministar Vulin je najavio još veće prisustvo pripadnika policije na ulicama Beograda i niz drugih aktivnosti pripadnika policije u cilju veće bezbednosti građana“, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Osvrnuvši se na nedavno nasilje huligana u Beton hali, ministar je rekao da se tako nešto više neće ponoviti u glavnom gradu, ali isto tako je rekao i da će pripadnici policije do kraja rasvetliti sve okolnosti ovog događaja i poručio da će se nalogodavci pronaći.

„Beograd je siguran grad i svaki građanin naše prestonice mora da bude bezbedan i zaštićen. Brzom i pravovremenom akcijom pripadnika policije, nasilničke grupe su pohapšene. Naša ključna poruka nasilnicima je da razbijanje Beograda i maltretiranje građana nije dozvoljeno i da tako nešto neće proći nekažnjeno i bez posledica. Očekujem vašu još veću angažovanost u cilju podizanja nivoa bezbednosti građana“, poručio je Vulin.

Ponovio je da se zalaže za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima.

Inače, na sastanku su razmatrani i dalji zadaci i prioriteti u borbi protiv kriminala u glavnom gradu, sa posebnim akcentom na borbu protiv narko-dilera i uličnog kriminala.

 

izvor:agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Slobodarska partija Austrije: Srbiji se ne može nametati spoljna politika

Harald Vilimski ističe da je spoljna politika nadležnost svake države i da niko spolja ne treba da se meša u to. Slobodarska partija Austrije (FPO)...

Premijrka Brnabić: Poštovanje međunarodnih sporazuma nije huškanje na rat

Premijerka Srbije ističe da je poseban kuriozitet da se to čita u domaćim medijima i da se takve stvari prenose bez pitanja - a,...

Saopštenje predsednika opštine Štrpce povodom upada ROSU: Pritisak na stanovništvo, opštinu i rukovodstvo

Rukovodstvo Opštine Štrpce jutrošnju akciju Policije Kosova po nalogu Suda i Tužilaštva u Uroševcu, vidi kao još jedan vid pritiska na građane opštine Štrpce...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare