2.5 C
Belgrade
2.5 C
Belgrade
3, decembar, 2022

Savić: Majke Kosmeta današnjim skupom protiv Kurtijevog ugnjetavanja

Gordana Savić, načelnica službe za promociju zdravlja i naučno istraživačkuu delatnost u Kliničko bolničkm centru u Severnoj Mitrovici, kaže da će na današnjem skupu koji nosi naziv „Majke Kosmeta protiv Kurtijevog geta“ ukazati na nehumani tretman koji dolazi iz Prištine i od Aljbina Kurtija.

Savić je u jutarnjem programu TV Pink rekla da je današnji skup odgovor žena sa severa Kosova na „ugnjetavanje i zulum“ koji svakodnevno trpe od strane vlasti u Prištini.

„Na današnji dan kada se u svetu mnogobrojnim aktivnostima obeležava međunarodni Dan humanosti, mi žene Kosmeta, majke, sestre, supruge, ćerke odlučile smo da podignemo svoj glas i ukažemo na sve nehumane tretmane, na sve ono što nam svakodnevno Aljbin Kurti priređuje“, kaže Savić.

Dodaje da je toliko je nehumanih tretmana da to više ne možemo da izdržimo i da će na današnjem skupu podići svoj glas.

„Ne možemo da dozvolimo da nam decu presreću do zuba naoružani specijalci, da naša deca idu sa strahom u školu, vraćaju se sa strahom, nisu vesela nego uplašena, da čuju zvuke sirena i detonacije. Da li u današnjem civilizovanom društvu tako nešto postoji. Mi ćemo danas podići glas zbog svega što se dešava i što nam je Kurti uskratio, počevši od lekara kojima je pretio da će da ih hapsi samo zato što su hteli da obezbede vakcinaciju za vreme pandemije Kovid-19 i spasu svaki život. Presreću nam sanitete, onemogućavaju normalan rad i lečenje, onemogućavaju svakodnevno snabdevanje lekovima i sanitetskim materijalom, hapse vozače saniteta“, rekla je Savić.

Savić je, inače zaposlena u Kliničko bolničkom centru 30 godina, a ona je najavila skup žena, jer je čitav svoj život provela u Severnoj Mitrovici i majka je je studenta prve godine Medicinskog fakulteta u Severnoj Mitrovici.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić objavio pobedničku fotografiju za ovu nedelju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagramu pobedničku fotografiju za ovu nedelju, u okviru konkursa “Naša najlepša Srbija”. Reč je o fotografiji sa...

SAD: Princ Vilijam se sastao sa Bajdenom na obali u Bostonu

Princ Vilijam pozdravio je danas predsednika SAD DŽozefa Bajdena na obali u Bostonu u sklopu višednevne posete članova britanske kraljevske porodice Sjedinjenim Američkim Državama...

EU isporučila Ukrajini opremu za sajber laboratoriju

EU je finansirala i isporučila opremu za sajber laboratoriju, bezbednosni softver i hardver ukrajinskim oružanim snagama, kao deo podrške Ukrajini u okviru Evropskog mirovnog...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare