6 C
Belgrade
6 C
Belgrade
3, decembar, 2022

SAD o ubistvu Rusa u Ukrajini: Svi snose posledice za zločine

Američka izaslanica za ratne zločine Bet van Šak izjavila je danas da su SAD upoznate sa optužbama da su ukrajinske snage ubile ruske vojnike i poručila da bi sve strane trebalo da snose posledice ako su počinile zločine tokom sukoba.

– Očigledno da to pomno pratimo. Veoma je važno naglasiti da se ratni zakoni podjednako odnose na sve strane: kako na državu agresora, tako i na državu koja se brani, i to u jednakoj meri – navela je ona tokom telefonskog brifinga sa novinarima.

Istovremeno je naglasila da “sve strane u konfliktu moraju da poštuju međunarodno pravo ili da se suoče sa posledicama”, prenosi Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane ukazalo je u petak da su na društvenim mrežama objavljeni snimci koji navodno prikazuju kako ukrajinski vojnici pogubljuju ruske ratne zarobljenike.

Na snimcima se vidi kako ruski vojnici leže na zemlji nakon što su se izgleda predali, a potom se čuje pucnjava iz automatske puške i na snimku se vidi oko 12 tela.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Tortura Prištine se nastavlja: Uhapšenom Srbinu na Kosmetu određen jednomesečni pritvor

Gavrilu Milosavljeviću uhapšenom u četvrtak popodne u Isotku na Kosmetu, po zahtevu Specijalnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini,...

Magični cvet koji cveta samo jednu noć u godini: Da li znate o kome je reč?

Životni vek ovog cveta je veoma kratak Ljubitelji biljaka smatraju da je ovo jedan od najlepših, ali ujedno i cvet koji ima najkraći životni vek....

Ruska ambasada u SAD: Ograničenjem cene nafte preoblikuje se slobodno tržište

Ograničenje cene ruske nafte, koje su uveli SAD i njeni partneri, u praksi znači da se osnovni principi slobodnog tržišta zapravo preoblikuju, saopštila je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare