12.3 C
Belgrade
12.4 C
Belgrade
29, maj, 2022

Rusija u UN: Dostavljeni dokazi o laboratorijama SAD u Ukrajini

Dmitrij Poljanski je još naveo da Moskva insistira da Vašington pruži objašnjenja i da je najavila koje će mehanizme koristiti u tom insistiranju.

Rusija je dostavila Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija konkretne dokaze o američkim kompanijama i pojedincima uključenim u rad biolaboratorija u Ukrajini, izjavio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

On je danas na sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija naveo da se radi o konkretnim činjenicama koje je Moskva otkrila i o konkretnim dokumentima, koji ukazuju na to da su Sjedinjene Države sprovodile vojno-biološke programe u laboratorijama u Ukrajini, prenosi TAS S.

Kineski ambasador pri UN: Dokazi o laboratorijama SAD u Ukrajini alarmantni

Najnoviji dokazi koje je Rusija objavila u vezi sa američkim biolaboratorijama u Ukrajini izgledaju alarmantno i moraju se istražiti, rekao je danas zamenik kineskog ambasadora u Ujedinjenim nacijama Dai Bing na sastanku Saveta bezbednosti UN.

On je naveo da Kina smatra zabrinjavajućim najnovije dokaze o biološkoj aktivnosti koje je Rusija objavila i da je to pitanje „međunarodne bezbednosti“, prenosi TAS S.

Dmitrij Poljanski: Ulazak Finske i Švedske u NATO menja celu situaciju

Ulazak Finske i Švedske u NATO promeniće celokupnu bezbednosnu situaciju, pošto je alijansa neprijatelj Rusije, izjavio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

„NATO je savez koji je neprijateljski nastrojen prema Rusiji. Najblaže rečeno, tako da su one (Švedska i Finska) deo neprijateljskog saveza, to menja celu situaciju“, rekao je Poljanski novinarima, preneo je TAS S.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Real Madrid osvojio Ligu šampiona

Završena je Liga šampiona. Trofej nije ostao u Engleskoj, pošto je Real Madrid u sjajnom finalu odigranom u Parizu pred krcatim tribinama stadiona "Francuska"...

Milorad Dodik: Ustavni sud BiH prekoračio ovlašćenja

Ustavni sud BiH utvrdio je da pojedine odredbe akata Narodne skupštine Republike Srpske koje je osporilo 15 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH...

Jak grad pogodio područje između Ivanjice i Sjenice, stradali usevi i zasadi maline

Ispaljeno je sedam protivgradnih raketa. Tokom popodnevnih sati jak grad padao je u selima na planinama Javor i Golija, između Ivanjice i Sjenice i pričinio...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare