27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Rusi „poludeli“ za srpskim planinama: Tri avio-prevoznika pokreću letove za Beograd?

Beograd — Tri prevoznika iz Rusije dobila su odobrenje ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Rosaviacija za pokretanje novih letova za Beograd.

Reč je o prevoznicima Aeroflot, Rosija i S7 erlajns.

Ova odluka dolazi u trenutka kada Er Srbija počinje da širi svoje operacije u Rusiji uvođenjem letova za Rostov na Donu i obnavljanjem linija za Sankt Peterburg i Krasnodar, dok se Nordvind erlajns sprema da pokrene svoju drugu liniju do glavnog grada Srbije, iz Sankt Peterburga, sledeće nedelje.

Takođe, ruski nacionalni prevoznik počeo je da obavlja sve svoje beogradske letove širokotrupnim avionima Erbas A330-300, a sada je Aeroflot dobio odobrenje za započinjanje do sedam nedeljnih letova iz Sankt Peterburga za Beograd, dok je Rosija erlajns, koja je deo Aeroflot grupe, takođe dobila odobrenje ruskih vlasti za istu liniju sa istim brojem frekvencija.

S7 erlajns, kojem je srpski regulator prošlog meseca zabranio uvođenje letova između Moskve i Beograda, sada je predstavio planove za početak do 24 rotacije nedeljno u srpsku prestonicu iz niza ruskih gradova, među kojima su Kazanj, Samara, Jekaterinburg, Krasnodar, Ufa, Saratov, Perm i Nižnji Novgorod. Svi zahtevi za dozvolu kompanije S7 podneti su za najviše tri leta nedeljno.

Međutim, sva tri prevoznika sada moraju da traže i dobiju odobrenje Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Srbije kako bi mogli da uvedu ove letove. Isto tako, i same aviokompanije mogu da odustanu od pokretanja bilo koje rute za koju su prvobitno dobile odobrenje, navodi ExYu Aviation, a prenosi eKapija.

Portal ističe da je Rusija jedno od najvećih tržišta beogradskog aerodroma.

Potražnju poslednjih meseci prvenstveno predvode ruski turoperatori koji prodaju aranžmane za srpska planinska odmarališta. S obzirom da su brojna tržišta i dalje zatvorena za ruske putnike, opuštena pravila ulaska u Srbiju i putovanja bez viza učinili su našu zemlju popularnim izborom.

„Srbija nikada ranije nije bila toliko tražena. Najpopularnije odredište je planinsko odmaralište Kopaonik, koje čini oko 70 odsto ukupne prodaje u Srbiji“, rekao je turoperator TUI Rusija.

Državljanima Srbije takođe je dozvoljen ulazak u Rusiju.

 

ekapija

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ukrajina: Ruske snage napale Kramatorsk, ima žrtava

Gradonačelnik Kramatorska pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima. Ruske snage ispalile su rakete u vazdušnom napadu na centar grada Kramatorsk na istoku Ukrajine, a...

Rusija: Udar na Zmijsko ostrvo zbog pokušaja postavljanja zastave Ukrajine

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak objavio je na Telegramu video snimak trojice vojnika koji su podigli veliku ukrajinsku zastavu na ostrvu, sa kojeg...

Predsednik Srbije Vučić najpopularniji političar na Balkanu – pokazalo istraživanje u Crnoj Gori

Pojedinačno, udeo najveće ocene (5), od crnogorskih građana dobio je Putin, a za njim odmah Vučić. Prema istraživanju CEDEM-a, koje je danas predstavljeno javnosti, najbolje...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare